onsdag den 22. august 2012

Kæmpeverbena

Villig selvsåer ?


Hvor går grænsen imellem ønsket og uønsket spredning. ? Jeg er stadig helt forbavset over hvor mange steder denne har selvsået sig. Jeg købte en plante sidste sommer og prøvede at tage stiklinger, men dette mislykkes. Så købte vi et par stykker mere på plantemarkedet ved Botanisk have.


Men se nu her efter sommerferien, 23 fine nye planter er det blevet til i varierende størrelser, og resten har jeg blot revet op og smidt ud. Uff ved godt det lyder slemt, men der er altså ikke plads til flere i vores lille have og jeg tror nok jeg vil berige vores venner der har bygget nyt hus, og pt. kun har en jordørken. De kan sikkert godt bruge et par stykker.

5 kommentarer:

Margrethe sagde ...

Hej Henrik.
Jeg har ikke haft held af de selvsårer sig, jeg køber frø hvert år.
Kh. Margrethe.

Trine sagde ...

Åh ja, kæmpeverbenaen har en eminent evne til at så sig alle vegne - også steder hvor man ikke troede det muligt. Jeg har fx væg-til-væg tæppe på terrassen af kæmpeverbena.
Men skønne er de - og som du skriver kan man jo godt kassere en enkelt eller to. :O)
Mange hilsner
Trine

Nette sagde ...

Når alt er vissent, tager jeg de tørrede blomster og nulrer ud over bedene. Så dukker de op hen på sommeren. De er lidt sløve i optrækket, men værd at vente på. Man kan sagtens flytte dem, når de er 10-15 cm høje, hvis man er flittig med vandkanden. Ellers er det også lige meget, for de fylder jo ingenting nede ved jorden.

Fru Friis sagde ...

Jeg læser igen og igen hvor meget verbenaen selvsår sig.... og ja, det gør den også hos mig, men bestemt ikke overvældende. Desuden er de selvsåede længe om at komme igang, så jeg sår villigt hvert år for at være sikker på at have nok. Til gengæld er det som I andre skriver de sjoveste steder de dukker op, og det har jo også sin charme.

I år er det lykkedes mig for første gang at have nogen der overvintrede, det er bestemt ikke en selvfølge, så glad var jeg... :o)

Høneballehaven sagde ...

Ja de er meget nemme, nogen af min har endda overvintret. Skønne er de i hvert fald.