søndag den 13. november 2016

Palmetårne.

Jeg tager ingen risiko.

Vores 3 meter høje palmer af sorten Trachycarpus fortunei skulle eftersigende kunne overvintre i Danmark, de holder til -18/-21 hvis de står beskyttet.
Hvad vil det sige ? Ja veldrænet, og i læ for de kolde vinde. Man kan med fordel pakke vækstpunket ind i lidt fleece og dække roden med vintermåtter.

En vis form for arkitektonisk værdi, det er i hvert fald pænere end fleece og vintermåtter.

Jeg er bare lidt mere forsigtig, så jeg har lavet disse Palmetårne, så skulle de ikke få vand fra oven, eller tung sne. De står i læ og bliver ikke kogt at vintersolen i februar. Nå ja og der er et oplukkeligt vindue så der kommer cirkulation.Her er kronen blevet trimmet, og de mest slidte blade klippet af


Vintermorgen med -2 grader
Nu får vi se. Men disse to palmer er jo en stor del af haven identitet, så må vi gå lidt ekstra vej for at passe godt på dem.

Bare frosten ikke bider sig fast for tidligt, vi har travlt i haven.

18 kommentarer:

Frede sagde ...

Det dér, det er smart! Og oven i købet pænt. Sikke en god ide, jeg forstår godt, at du gør noget ekstra ud af dine palmer - better safe than sorry!

Livsnyderhaven.dk sagde ...

Du er genial 😄 Det er sørme pænt og funktionel. Så krydser vi alle fingrer for frosten ikke bliver for hård. Hvis nogle kan få det til at fungerer så er jeg sikker på det er dig. FEDT!!!

marie sagde ...

på alle måder en smart løsning.

Elin sagde ...

Det er en genial ide! Og så står de oven i købet og ligner de fineste skilderhuse!

Høneballehaven sagde ...

Hold da op så kreativ du har været, det ser flot ud, så håber vi, at de har det godt, når de igen bliver pakket ud. Heldigvis er det noget, der kan genbruges.
Mon ikke vinteren forsvinder lidt de næste par uger, så I kan blive færdige i haven.
Hilsen fra Samsø

Leif Brun Pajor sagde ...

Hvor er de flotte - vild god idé ;-)

Jette sagde ...

Hej Henrik.En genial løsning for dine flotte palmer..........det ville da være ærgerligt hvis de gik til i vinter.For helt billige er de vist ikke.Håber nogle af alle mine nye stedsegrønne planter som jeg viser,vil klare vinteren.Buskbomkuglerne kan godt være lidt sarte inden de rigtig har sat sig.
Godaften Jette

merrymad Thomsen sagde ...

Det ser rigtigt pænt ud med de tårne, jeg håber det virker så palmerne kan blive lukket smukke ud næste år :)
Kh
Marianne

Kjeld sagde ...

Hej Henrik
Det er en genistreg du her har lavet, ideen kan helt sikkert bruges til andre områder også.

Ha' en god aften

Lisbeth sagde ...

Sikke et par skønne tårne du har beriget vinterhaven med - smart løsning - selvfølgelig har du tænkt på alt hele vejen rundt. Det vil også være ærgerligt at miste de store palmer på en kold vinter.

Susanne Jensen sagde ...

Det virker som en rigtig smart og dekorativ løsning, og jeg er sikker på, at jeres palmer nok skal overleve en dansk vinter:)

iminhave.dk sagde ...

Super fint Henrik. Hvis der kommer hård frost er det en god ide at dække rundt over rodklumpen...f.eks. et godt lag flis (30-40 cm) når de nu er nyplantet.

Jeannett Fruergaard sagde ...

De er da blevet virkelig fine og en super ide. Jeg forstår godt i har valgt at gøre noget ekstra ud af lige netop de palmer, og husene er jo fine at se på hele vinteren, jeg håber i får det til at virke perfekt hele vinteren.

Henrik Eriksen sagde ...

Hej Frede, nogen gange må man jo tænke kreativt, når klimaet er øh problematisk.
Venligst
Henrik

Henrik Eriksen sagde ...

Genial hmm, tosset på samme tid. Men jeg kan godt lige at tænke stort. Det skal jo gerne fungere og ikke skæmme hus og have. Synes også det er lykkedes ret godt.
Venligst
Henrik

Henrik Eriksen sagde ...

Tak, tænker det kan inspirere flere havefolk.
Venligst
Henrik

Henrik Eriksen sagde ...

Hej Elin, jeg tænkte faktisk på netop livgarden. Sådan noget der også kunne passe til huset. Indtil videre godt tilfreds med resultatet.
Venligst
Henrik
NB arbejder ihærdigt på gæsteboligen, stadig lidt vej.

Eva Gravesen sagde ...

Det ser for godt ud. Håber dine to darlings klarer de vejrlige udfordringer. De har da fået et plantehus der vil noget. Det er en æstetisk og smuk løsning.Tak for den fine inspiration.
Knus
Eva