mandag den 29. november 2010

Vinter klar

Nå så fik jeg endelige pakket drivhuset i termofrakke, det var da vist lige i sidste øjeblik.


Faktisk lagde jeg overdækningen på taget i forrige weekend, men flere af planterne er først nu kommet indenfor i varmen.
Desværre måtte jeg også lige ud og købe en ny varmeblæser  da den gamle besluttede sig for pensionering, men 70kr i Bauhaus er vist til at leve med, den forrige holdt 3 sæsoner.
Kønt ser det vist ikke ud, men her må æstetik desværre vige pladsen for det praktisk mulige.


Vigtigst af alt. Jeg bruger boblefolie med store bobler til at isolere drivhuset med.
Købt hos www.pack2.dk ca. 380 kr for 1x50 meter + lev. ca 500 alt inkl, det er det billigste jeg har kunnet finde det til.
På taget udenfor lægger jeg 2 lag, som igen dækkes af en tyk dampspærrefolie der tapes fast til drivhuset med en vejrresistent tape fra TESA. (Denne kan bla. købes i Bauhaus).
Siderne isoleres indefra med 1 lag. På gulvet i den ene side bruger jeg de tomme kapillærkasser som etage opbevaring, således at luften bedre kan cirkulere og planterne ikke står for tæt.


Her er de første planter kommet ind, men flere er kommet til siden, endnu mangler oliventræet men så er der også alt optaget.
Mit nuværende vinter drivhus er på 6 kvm. ikke meget, men det er tæt pakket og sidste års varmeudgift beløb sig til ca. 500 KiloWatt. Det er ikke gratis, men det er en rimelig udgift synes jeg.

4 kommentarer:

Claus Dalby sagde ...

Kære Henrik - klarer bobleplasten at holde kulden ude i denne kolde vinter. Eller?

Henrik sagde ...

Hej Claus, tja just hjemkommet fra juleferie kan jeg se på mit termometer at det har været -4 en nat, men det skyldes at min varmeblæser havde en defekt termostat som jeg ikke kunne nå at skifte inden vi tog på ferie. Jeg havde derfor sat den på timer funktion. Denne ville så starte i 15 min hver time og det var vist ikke nok med en ude temperatur på -22. Men ellers virker det fint, det er min 4 sæson på denne måde.
Jeg har dobbelt lag på taget, men pænt ser det ikke ud. Fremtiden vil byde på et termodrivhus, men indtil videre er bobleplasten en fin "Husmands" løsning.
Henrik

***Mutter*** sagde ...

Det tror jeg da også, at jeg vil prøve af. Jeg troede bare, at man satte folien på indersiden - bllæser det ikke af ?

Henrik sagde ...

Jeg har endnu ikke oplevet et det blæser af, ideen til at isolere udefra fik jeg fra Claus Dalbys bog drivhusdrømme, hvor en at drivhusejerne Ege, han brugte denne teknik. Det er vigtigt at bruge en vejrbestandig tape, samt tape alle ender sammen. Ellers kan der komme luft ind under.
Tak fordi du følger min blog.
Henrik