onsdag den 16. marts 2011

Vigtig tilføjelse vedr. såning i mælkekartoner.

Øv altså.

Jeg var desværre ikke helt præcis i min beskrivelse om såning i mælkekartonerne. Det er meget vigtigt at man skolder dem som en del af rengøringen, dette gør jeg altid for at opløse fedtrester og dræbe evt. bakterier/svampe sporer. Hvis ikke kan det give problemer, så denne lille rettelse.

4 kommentarer:

Prophecy sagde ...

ok, det er nok derfor mine græskar og tomat frø ikke vil komme frem ;o) Tak for tilføjelsen

Henrik sagde ...

Nu er der jo desværre altid nogle frø der ikke spirer, mine artiskok vil ikke rigtig komme men pakken er også 3 år.

Nette sagde ...

Kære Henrik

Efter at have læst 999999 steder, at alle ting som man bruger til såning skal være pinligt rene, har jeg alligevel dummet mig lidt. Da jeg såede i roottrainers, brugte jeg de få hvide plastikdimser til at skrive navne på, som jeg havde fået fra et af de steder, jeg havde købt frø. Resten lå nede i Kagehuset. Men det var da ikke noget, som lidt kreativitet ikke kunne råde bod på. Troede jeg. Jeg splittede nogle træklemmer ad og skrev på den ene side med en speciel tushpen og stak dem i jorden i stedet. Det så ikke værst ud, og så kunne jeg holde styr på hvad, der var hvad. Indtil jeg for et par dage siden opdagede, at et par af klemmerne havde lidt "vat" på sig. Av-av. Det kan nok være, at de blev skiftede ud med rigtige hvide plast markører i en ruf :-)

For at gøre historien bedre, kom jeg til at tosse rundt i det, så nu er jeg ikke 100% sikker på, hvor den ene lathyrus sort ender og den næste begynder. Det må være straffen for at grine helt vildt af en læser på Claus Dalbys blog, som ikke kunne hitte rede i dine hvide og lilla klokkeranker. Hehehehehehe. Det kan være, at min lathyrus krukker også bliver "kreative" til sommer, når de begynder at blomstre.

Henrik sagde ...

Hej Nette.
Jeg tror vi allesammen til tider i vores have karriere har fortaget os nye smarte tiltag som vist alligevel ikke var så smarte, kan godt forestille mig det så godt ud med klemmerne. Mælkekartonerne var egentlig en billig og nemt måde sin såning hvor kun en art er i hver karton. Det er også en sikker måde at opnår rene såbakker da det jo er engangsbrug. MEN DET SKAL SKOLDES og plastic posen ikke genbruges til senere såning.
Henrik