lørdag den 9. april 2011

Omprikling 2011 del I

Vi får travlt.

Nu kan jeg ikke udskyde det længere, der skal prikles i stor stil, ja ikke i Claus Dalby format men for en lille have på godt 200 kvm er 800 frøplanter vist ok + diverse stiklinger.Tomater har vi sået sidst i marts 7 slags bliver det til i år, jeg har tidligere sået tomater i starten af marts, men planterne bliver for lange og tynde, og når kalenderen skriver 1 juni har de sene samme størrelse som de tidlige blot uden bekymringer.
Året ubetingede succes er "Echinacea Purpurea" solhattene. Jeg har aldrig haft så mange det bliver skønt i de fremtidige sæsoner.
Den nye sending af artiskokker spirer til den helt store guldmedalje.
De der ikke lykkes var få, men desværre vigtige.
Nicotiana den sikre hvert år, blot ikke i år det var mærkeligt, samme fremgangsmåde som de sidste 7 år men kun få planter bliver det til. Petunia gik heller ikke rigtig godt, 4 slags men kun få spirer.
Nå vi må bare købe lidt planter eksternt til krukkerne.

11 kommentarer:

Lisbeth sagde ...

Hold daop der skal gang i priklepinden:0) Jeg har endnu ikke sået nicotiana jeg synes generelt de skal have varme for at komme igang og derfor venter jeg - der er mange frø som først komme op når tiden er til det er min erfaring:)
Rigtig god weekend fra Lisbeth

stallnilsen sagde ...

Oii ., hvor det vokser hos deg, lykke til med priklinga, og ha ei god helg, Lisbeth :)

Prophecy sagde ...

Lad festen begynde :o) Dejligt at følge jeres have.

Bille sagde ...

Nå er point of no return - det er bare å brette opp ermene og sette i gang ;-) Det kommer til å bli en fantastisk sesong i hagen med alle dine nye planter, lykke til!

Gro sagde ...

VILDT Henrik! kan slet ikke forstå I har plads til alle de planter :-) Jeg har måtte købe nye Akeleje frø, det gik bare ikke - så nu vil jeg følge lidt ala dit eksempel med solhat.
Rigtig god weekend - Gro

New Dawn sagde ...

Så flott det spirer med deg. du har litt av en priklejobb foran deg, men det er jo et hyggelig arbeid.
Nectarinblomsten var nydelig. Lykke til med innhøstingen av frukter.

Susanne sagde ...

Det bliver spændende at se alle dine planter i blomst i bedene. 800 stk. er da noget af en 'besætning', så god arbejdslyst :-)

Landliggeren sagde ...

God arbejdslyst. Jeg bliver helt svedt på jeres vegne ;-)

Ha´en god uge
Birgitte

Lavendel sagde ...

Sikke et arbejde...godt jeg fandt din blog, man kommer ikke til den, når man klikker på dit billede på min blomsterblog :-) - vi er fælles om glæden ved det franske se evt. http://lavendelsfranskeblog.blogspot.com

Frøken Solhat sagde ...

YES Henrik - hurra.....og tillykke med alle de små nye echinacea - dem bliver I vildt glade for når de står i fuldt flor næste sommer. Her har jeg lige plantet sidste års besætning af white swan og magnus ud i bedene.....det bliver godt med endnu flere til at tiltrække sommerfuglene :0)

Dine fine lavendler stortrives i mit drivhus så nu glæder jeg mig til at plante dem ud ved min nye terrasse.

God arbejdslyst med priklearbejdet og
Ha´en rigtig god påske

Dorthe

Gabriel Rochard - créateur de jardins sagde ...

What a beautiful planting work! Very impressive Henrik. Talk to you soon. Gabriel