søndag den 29. maj 2011

Søjlepoppeltræer update I

Succes

Lige efter Jul lavede jeg et indlæg om søjlepoppel , og nu er det vist på tide med lidt flere billeder.

Jeg var ikke helt sikker på metoden, om de lange riis ville tørre ud eller de skulle afkortes. Derfor klippede jeg den længste op i stykker på ca. 25 cm, de 3 andre blev bare stukket i spanden som de var.


Status er at de alle har fået blade og rødder, og spidsen er ikke tørret ud hvorfor jeg vil mene at der ikke er grund til at afkorte, men blot sætte de lange riis i jorden. Jeg har også senere læst på nettet at man ved professionel læzone beplantning tager "grene" på 2-3 meter og sætter direkte på det endelige voksested, hvis de alle slår rod tyndes ud efterhånden som behovet melder sig.
Lige nu har jeg ikke nogen plads i haven til store poppeltræer, men familien råder over en naturgrund og her kommer de ud til efteråret.
Jeg  forbinder især disse slanke poppeltræer med Mistralbæltet omkring Orange hvor man kan se dem plantet som læbælter på marker og nogen gange som alleer.

6 kommentarer:

Martin - Begynderhaven sagde ...

Det er jo fantastisk når formeringen lykkes, og det må man jo sige at det skete her.

Lidt off topic: Har du set det billede som er kommet med ind på haveblogs.blogspot.com? Da jeg så det syntes jeg først lige at det lignede noget helt andet :)

Frøken Solhat sagde ...

Skønt Henrik - følelsen når noget lykkes er fantastisk, og popler er smukke, men rigtig nok lidt store til en almindelig lille villa have :0)

Det bliver spændende at følge med i dit haveprijekt.....tegningerne ser gode ud.....især lavendellunden bliver fantastisk på en varm juni dag ;0)

Knus Dorthe

Henrik sagde ...

Hej Martin, måske jeg godt kan se en lille kuriøs forveksling, men den holder jeg bare for mig selv :-)
Kære Frøken Solhat (Dorthe) jeg glæder mig rigtig meget til den lille lavendellund. Den bliver plantet til med 48 af de lavendler jeg har lavet fra Julen, men det bliver jo nok først næste år det begynder at ligne noget. Jorden er meget lerholdig så der skal blandes grus i så de ikke drukner.
Venligst Henrik

Hanne i haven sagde ...

Hi hi... sikken en tankegang vi har :-) Jeg så det også først som noget andet.
Det bliver spændende at følge dine træer. Jeg har både frøsåede træer, og træer lavet fra stiklinger. De er selvfølgelig stadig ikke så store, men det er en dejlig fornemmelse at have været med til at skabe noget så blivende som et træ.

Michael sagde ...

Hi Henrik,

What a fantastic blog. I love French gardens and yours seems to be coming along quite nicely.

I look forward to watching the progress.

Cheers,
Michael
www.bramble-and-bean.com

restauranter i København sagde ...

Ser ud til, at du har fundet en god metode til din søjlepoppel :)


Hilsen

Palle
http://y-1.dk/