fredag den 17. juni 2011

En længe ventet pakke

Endelig.
Igår kom den pakke jeg har glædet mig til lige siden vinteren gik på hæld.


8 forskellige lavendel planter fra www.lavendelbo.dk.Leveret i en stor kasse og pakket nydeligt ind i avispapir.De har været lidt længe undervejs pga. den hårde vinter som har sat planterne lidt tilbage, men det har været ventetiden værd, for jeg har fået 8 flotte og kraftige planter.


L. x intermedia
"Fragrant Memories"
"Walbertons Silver Edge"
"Edelweiss"
"Gros Bleu"

L. augustifolia
"Blue Ice"
"Melissa Lilac"
"Nana Alba"
"Miss Kathrine"
Alle er de fuldt hårdføre, blot de ikke står i tung vandfyldt jord.

Min liste af lavendler tæller nu 17 forskellige slags og der er stadig plads til flere.

15 kommentarer:

Susanne sagde ...

Det har da været en frygtelig lang ventetid, men det ser ud til at have ventetiden værd.
Det er en flot samling du efterhånden har - men lavendler er jo selvfølgelig selvskrevne i en fransk have. Jeg vil glæde mig til at se billeder af dine lavendler, når de kommer i blomst :-)

Ungersvenden sagde ...

Hej

De ser sunde ud, de planter. Glæder mig til at se dem i blomst.

- Ungersvenden

Signe sagde ...

Jeg var slet ikke klar over, at der fandtes så mange forskellige - og der findes jo sikkert mange, mange flere. Glæder mig også til at se dem blomstre - så kan jeg jo udvælge mig en yndling eller to til min ønskeliste :-)

Lisbeth sagde ...

Bedre sent end aldrig siger man - jeg er spændt på at se forskellen på dem. Dine hortensiaer er godt nok flotte!

Gro sagde ...

Tillykke med de dejlige Lavendler, Ja jeg glæder mig også til at se de forskellige planter blomstre. Duft, blomsterstørelse osv :-)
Rigtig god weekend
Gro

Fru Friis sagde ...

Anede ikke at der overhovedet fandtes 17 forskellige lavendler....og jeg beundrer også dine hortensia i de flotte krukker. Glæder mig til at se de forskellige lavendler i blomst. :o)

Michael sagde ...

Lavender! How pretty. I just planted some in my garden last weekend. What will you do with yours? Plant them in a border or pots?

Marianne Selvig Olsen sagde ...

Det anede jeg heller ikke - 17 slags? Beholder du skiltene på, så? For jeg gætter at du måske tager stikllinger selv på et tidspunkt, så du ikke skal vente så længe...?

Mange hilsner
Marianne
Den Helbredende Have

Frøken Solhat sagde ...

uh......hvilken pakke - kan godt forstå du har glædet dig Henrik. Der må blive et helt fantastisk flor og en misundelsesværdig duft i din have inden længe.

Her er mine Hidcote lige sprunget ud og Grosso har det også godt med knopper og det hele. Overvejer om jeg skal klippe den lidt tilbage allerede nu for at få den mere busket og flere knopper på???????

Knus Dorthe

Henrik sagde ...

Hej allesammen.
Lavendel sorter findes der rigtige mange af, en hurtig søgning på nettet nævner mere end 50 forskellige og det gælder nok blot L. augustifolia og intermedia, sommerfuglelavendel findes også i rigtig mange varianter, men dem har jeg ikke lige nu den store interesse for, da de ikke er frosthårdføre i Danmark. Jeg kan jo ikke opbevare alle mine planter i drivhuset om vinteren.
Jeg beholder skiltene nede ved roden, men tegner også en plan på computeren over hvilke der står hvor.
Jeg planlægger at tage lidt stiklinger måske allerede i år alt efter hvor godt de vokser til. Næste år bliver der rigeligt materiale.
Henrik

Nette sagde ...

Jeg bliver helt inspireret. Der er ikke meget, der slå duften af lavendler. Tror jeg lige må gå på jagt på din blog for at hitte ud af, hvordan man bedst tager stiklinger. Jeg har en stor lavendel, som jeg har været lidt ond ved (læs: ikke har passet ordentligt), og en lavendelhæk et andet sted, som kunne bruge lidt fornyelse hist og pist. Kunne også godt finde på at kante endnu et bed med lavendler. Buksbom er dejlige, men duften af lavendler, når man "rumsterer" med dem, er da heeeeelt vidunderlig.

Lavendel sagde ...

De ser fine ud....har ikke så mange slags som du...skønt...men til gengæld mange i det hele taget. Har haft stor glæde af at potte de frøsåede og senere plante dem ud. Min plan er at gæste Lavendelbo i denne sommer!

Hanne i haven sagde ...

Havde du det ikke ligesom juleaften, da du pakkede dem ud? :-)
Jeg glæder mig også meget til at se dem allesammen blomstre i din have, og så en computer med duft :-)
Jeg sad også og så derømmende på din Hortensia... sikke et flor.

Henrik sagde ...

Hej Hanne.
Jo jeg må indrømme det er lidt som juleaften, sådan at modtage en pakke hvor man egentlig har gættet indholdet, men alligevel ikke rigtig tror man er så heldig før den endelig åbnes.
Tror vist jeg må lave et indlæg snart om mine potter.
Henrik

Vivik sagde ...

Hvor er det spændende med så mange forskellige lavendler. Jeg må tilstå, at jeg heller aldrig har tænkt nærmere over hvor mange forskellige lavendler der findes, men det lyder da bestemt til at være et helt samleobjekt :-)