søndag den 1. januar 2012

Vinterdrivhus

Godt nytår til Jer alle, håber vi får en mere gunstig havesæson i år.


Isolering af drivhuset version 2.0

Billederne er fra starten af november hvor jeg gjorde drivhuset vinterklar. I år havde jeg valgt at isolere indefra, systemet består af et slags indre træskelet hvorpå bobleplasten kan fastgøres passivt uden klemmer eller kroge. Til slut lukkes alle samlinger med vejrbestadig tape så der ikke kan sive varme/kulde fra det indre rum.


Jeg lægger bobleplasten dobbelt for bedre isolering. Alle bardunerne er for at hindre endnu en drivhus katastrofe som den vi havde i 2010 hvor det blæste omkuld, og planterne ligeså.
Men kønt er det ikke, sådan et billigt byggemarkedsdrivhus.
Her er det færdige resultat med træer og planter flyttet ind.
De to Oliventræer kun lige flyttet ind for en uges tid siden pga. det usædvanligt milde vejr, hullet i bunden er til det største træ så jeg kan nedsænke potten og derved vinde lidt højde så drivhuset ikke behøver at være højere og dermed også dyrere at varme op.


Jeg bruger en billig varmeblæser som er koblet til en tænd og sluk termostat indstillet til 3 grader, den er forøvrigt købt hos willabgarden.dk, det fungere rigtigt godt. Sidste år var vores varme udgift på under 500 KW den kolde vinter til trods.

18 kommentarer:

Landliggeren sagde ...

Det varer nok ikke længe inden du kaster dig over at bygge et orangeri. Med dine færdigheder skulle det da være en smal sag :-)

Rigtig godt nytår og ha´en god nytårsdag
Birgitte

Frk. Anemone sagde ...

Det er faktisk et stort projekt at få sine planter til at overvintre, men du ser ud til at have en plan der holder.

Godt nytår til dig.

Ulla

Kristine MV Hansen sagde ...

Hej Henrik

Jeg krydser fingre for, at drivhuset bliver stående. Mit drivhus er bygget af gamle vinduer, og der er hul i gavlen i begge ender - så der er gennemtræk. Det bliver stående :-) men jeg kan så ikke overvintre noget som helst ;-)

Til gengæld har jeg nærmest fået forårskuller, og jeg har her i juleferien kælet lidt for bl.a. det nye aspargesbed.

Hils fruen mange mange gange fra mig - og RIGTIG GODT NYTÅR til hele familien. Jeg håber på, at 2012 bliver året, hvor enten jeg kigger forbi jer, eller omvendt.

Kærlige nytårshilsner
Kristine

Høneballehaven sagde ...

Hej Henrik
Det har du godt nok tjek på det der :o)

Michael sagde ...

Hej Henrik,

You have inspired me to try putting up a poly tunnel myself in order to over-winter plants. What a great idea. This year I will try to have a few citrus trees and now I will be able to keep them going until the next year! Happy New Year!

Michael

Hanne i haven sagde ...

Hvor ser det bare godt ud. Du har ret i at vores drivhuse med bobleplast måske ikke er de kønneste. Men de fungerer til formålet, og det er jo det som tæller.
Dine planter ser ihvertfald ud til at hygge sig :-)
Det er virkelig smart med hullet i bunden. Det skal jeg huske når mine planter begynder at blive for store.
Jeg ved ikke om du har set på min blog, at jeg har et espalier-hegn rundt om mit drivhus. Det kom op i sin tid for at skjule drivhuset lidt. Men faktisk fungerer det som et perfekt læhegn også. Så 7-9-13, er der aldrig sket noget med det hus. Hvorimod vores driverhus som vi har haft i 3 år, har mistet glas hvert år. Det står nemlig meget mere udsat.
Godt nytår :-)

Hans i Brännberg sagde ...

Hej, vilket fint växthus du har. Det är en bra plats att övervintra sådana plantor som du har. Jag önskar att vi kunde göra likadant med vårt växthus, men här i norra Sverige är vintrarna för kalla, det skulle bli för dyrt att hålla varmt där, ja det skulle nog inte ens vara möjligt.
Ha en bra dag.

Henrik sagde ...

Hej Hanne.
Jeg har set dit drivhus og synes det virker som en rigtig god ide, især når det står udsat og i rigeligt med lys, men desværre står mit drivhus allerede en lille smule for mørkt, og derfor tror jeg det vil lukke yderligere lys ude med misvækst til følge. Ideen har jeg dog noteret mig og vil bruge ved et senere projekt.

Hans velkommen hertil.
Nordsverige giver nok udfordringer udover det vanlige, men der er andre der overvintre i Midt og Nordnorge, måske du kan hente inspiration der. Ellers vil 4 lag bobleplast og måske 4 kvm rum nok være til at holde frostfri.
Ellers må man være pragmatisk og vælge kun hårdføre planter.

Henrik

Ally sagde ...

Bubble wrap insulation is such a good idea. I've read it can cut energy cost by as much as 40 percent. I recently added a layer of bubble wrap to the north roof of my greenhouse and would like to add more in the future.

Good luck with your greenhouse this winter. Surely all your hard work will pay off, and your plants will stay toasty warm.

Staudefeen sagde ...

Smart :-)

Jeg synes da ikke, sådan et drivhus er grimt!

Kh. Marlene

Nette sagde ...

Hej Henrik

Du lader til at have regnet den ud. Kan ikke forestille mig andet, end at dine vækster kommer til at klare kuldegraderne fortrinligt. Jeg synes, det er smart, at du har fundet på at grave træet ned.

Jeg købte sidste forår et grimt men praktisk termometer, som måler temperaturen både ude og inde, og som husker både laveste og højeste temperatur begge steder. Jeg opsatte i efteråret et ligeledes grimt drivtelt indkøbt hos Harald Nyborg. Jeg har konstateret, at selvom der ikke er nogen bund i teltet, holder teltet samme temperaturer som mit havehus. Kagehuset har isoleret gulv, og er bygget af 38 mm træ. Derfor kan jeg ikke forestille mig andet end at al din bobleplast må virke fint.

EVA sagde ...

Hvem der bare havde et drivhus. Nå men - endnu en af de dersens - kommer tid kommer råd. Jeg kan faktisk godt være tålmodig - så en dag MÅ det lykkes at få et drivhus. 2012 byder desværre på NYT hegnprojekt - til ca. 7 af de store. Så det blir nok ikke i år.

Men HVER gang jeg ser en fransk have tænker jeg på dig. Du skal LIIIIGE se denne vilde skønhed, Henrik.

http://www.e-magdeco.com/search/label/Jardin

hej fra EVA,
evigglade.blogspot.com

Henrik sagde ...
Denne kommentar er fjernet af forfatteren.
Henrik sagde ...

Hej Eva, har lige fuldt dit link. Chateau Christin kender jeg godt til, det er absolut et af mine store inspirations drømmebilleder, dette smukke slot med en Venetiansk inspireret facade og helt fortryllende have i den sydfranske fortolkning af Le Jardin a la francaise er selve essensen af den have jeg ønsker mig.
Slottet står på nr 1 på besøgslisten næste gang jeg kommer på de kanter. Ligger i nærheden af den romerske by Nimes.
Henrik

Frøken Solhat sagde ...

Godt nytår Henrik.......er sikker på at dine Planter får en fantatstisk vinter inde i dit vinterhi. Denne gang skal drivhuset nok blive stående er jeg sikker på ;0)

Knus Dorthe

krepsemor sagde ...

Så smart å bardunere drivhuset! Håper det står trygt denne vinteren også. Mitt ble fullstendig ødelagt av stormen/orkanen Dagmar natt til 2.juledag! De påfølgende dagene ble tunge å komme gjennom, men vi skal bygge opp et nytt på murene. Denne gangen blir det i tre og glass, skikkelig sterkt :) Jeg kryasser fingrene for plantene i drivhuset og selve drivhuset også :)

Gro sagde ...

Hej Henrik,
Så kom jeg endelig forbi din blog :-)
Det må virkelig være fedt med et drivhus, tænk nu hvis min have var større.... Så ;-)
Med den gode isolering du har lavet skal jeres planter nok klare denne milde vinter!
K. Gro

Lavendelfryd sagde ...

Hej Henrik

Fantastisk blog og tak fordi du deker tegninger af dine projekter. Der er noget som min mand kan gå igang med til foråret :o)