tirsdag den 6. december 2011

Jardins de Provence

Jeg er gået i gang med et vinterprojekt.


Ikke et af de udendørs af slagsen men måske af mere akademisk karakter.
I påsken købe jeg denne helt fantastiske bog af Louisa Jones: Jardins de Provence, findes vist i original udgave på engelsk Gardens of Provence, men nu har jeg den i den franske version der er jo heller ingen der siger det skal være let af søge ny inspiration. Faktisk har jeg allerede kigget bogens billeder igennem, og sikke billeder.


Billeder indscannet fra bogen.
Men nu hvor jeg er begyndt at læse den er det som om detaljerne i billederne bliver mange flere, kender I det? Jo den er svær men beskrivelserne af haverne og den kultur der ligger bag forskellige egns karakteristika hvor klimakontrol imod vinde og udnyttelse af sol bliver afgørende for havernes udformning og planter er virkelig lærerig læsning.


Kan kun anbefale bogen den er meget interessant og velskrevet, og rimelig nemt tilgængelig på engelsk fx. www.amazon.co.uk .
Hvis man er på de sydfranske kanter er flere af haverne i bogen åbne, især om sommeren og bogen giver en næsten besættende trang til at arrangere et mindre haveraid næste sommer.


Så flot og imposant som især franskmænd behersker det.

9 kommentarer:

Giga sagde ...

No to powodzenia w spełnieniu przyszłorocznych planów. Pozdrawiam

Helle sagde ...

"Akademiske vinterprojekter" er sørme også skønne - det ser ud til at være en inspirende bog, den kan der nok gå en vinter med :o)
Kh Helle

i min have sagde ...

Super bog, rigtig go' fornøjelse.
mvh Henrik

Høneballehaven sagde ...

Ja den ser spændende ud :o)
God læsning

Vivi sagde ...

Helt sikkert skønne billeder, men som du er inde på, giver teksten ofte endnu større indblik i og forståelse for historien , opbygningen osv. :-)

Landliggeren sagde ...

Nu er fransk helt sikkert ikke et problem for dig, men jeg kender faktisk en som lærte sig fransk ved at læse kogebøger. En altopslugende interesse kan føre til meget :-).

Skønne, skønne haver. Kan godt forstå, at du er parat til et haveraid næste sommer. Men først armchair gardening ;-)

Ha´en rigtig god aften
Birgitte

Frøken Solhat sagde ...

.......uha ja Henrik.......det ser sørme godt ud - skønt at kunne drømme sig hen og suge viden til sig i vintermånederne ;0)

Bille sagde ...

Hei, så flotte bilder! Kunne vært en drømmebok for meg, selv om klimaet i min hage nok ikke kan forenes med de fleste ideer i den boken. Men i alle fall inspirerte du meg nå til å finne fram de gamle hagebøker jeg allerede har. Bøker jeg leste da jeg var ny med hage, er sikkert interessante på en helt annen måte nå flere sesonger senere. Måtte vinteren bli lang, he-he :D

Anonym sagde ...

Flot skannet ind. Og ikke for meget. Du er sandelig en drømmer, men det er jo sådan man kommer gennem vinteren. Modsat for os her, hvor kampen mod sneglene er i 3. slag. Nyd endelig din armchair gardening og lad os krydse fingre for at platanstiklingerne slår rod.
Tine