mandag den 14. maj 2012

Spanske margueritter 2012

Ingen sommer uden.


Jeg ved ikke rigtig hvorfor, men jeg får rigtig mange hits på søgninger om spanske margueritter, eller Osteospermum som de retteligt hedder.
Jeg laver hvert år et sæt stiklinger, som jeg klipper fra moderplanten i midten af marts. Som noget nyt er jeg begyndt at bruge gennemsigtige brugte og rengjorte tomatbakker til alle mine stiklinger, det giver den fordel at jeg ikke som tidligere er nødt til at løfte i de sarte planter for at se om de har dannet rødder. Der er sikkert andre af jer der allerede har gennemskuet dette før mig. Ellers er ideen hermed givet videre.



Jeg klippede 20 stiklinger og der kom 13 levedygtige ( 65% succes) nye planter ud af det, det er helt normalt. Fremgangsmåden er som tidligere beskrevet i indlæg fra marts 2011, eller kan findes under fanen planteformering.



Lige nu ser de ikke ud af meget og vil tage sig pauvre ud i krukker, men vi bruger dem som udplantning i havens bede fra juni hvor de begynder at blomstre fra ca juli og indtil frosten.


8 kommentarer:

Bente sagde ...

Jeg er ikke så vild med spanske margueritter - de lugter ikke særligt godt, synes jeg.
Ikke desto mindre har jeg en, der er overlevet i udestuen fra sidste år. Når man er så ihærdig så får man lov at blive hos mig. Den har iøvrigt samme farve som din.
Men ideen med tomatbakker, tager jeg til mig. Det er en fin ide!

Landbohaven sagde ...

Jeg holder meget af spanske margueritter. Vi plejer at have en del i haven hvert år. Det regner jeg da også med, at vi skal have igen.
Jeg troede ikke, at man kunne overvintre dem.
Tak for kiggget.

Høneballehaven sagde ...

Tak for den gode idé.

Margrethe sagde ...

Det er da en god ide´ ;D

i min have sagde ...

Hvor er de fine /Henrik

hennebergs have sagde ...

hej Henrik
ja spanske maguritter meget fine og taknemmelige og så blomstre de lige til frosten tager dem
og tak for kikket
hilsen Kim

Henrik sagde ...

Taknemmelige er virkelig ordet for spanske margueritter, kender ikke mange sommerplanter der tolererer fx. tørke og som ligeledes er nøjsomme med krav til gødning Jovist bliver de da endnu større når de får mere at leve af,men nemme det er de altså. Der er også rigtig mange farvevarianter så de kan passes ind i de fleste farveskalaer.
Henrik

Livsnyderhaven.dk sagde ...

Tak for tippet! Vil prøve næste forår at gå dig i bedene.

Deneksperimenterendehave