mandag den 10. november 2014

Et bestillingsarbejde

Hvis det ikke findes, må det fremstilles.


I vores søgen efter franske lamper til huset så vi en smuk lampe i en boligrapportage, modellen har jeg ikke kunne opstøve noget sted. Farven sart azurblå, er vist sjælden.
Derfor måtte vi tænke lidt uden for banen. Vi opsøgte en af vores lokale keramikere i Languedoc, for at undersøge om hun kunne fremstille os et par lampeskærme. Efter en god dialog og præsentation af vores skitse, blev vi enige om at forsøge med porcelæn, da dette ville resulterer i en dybere farve og tillade let gennemlysning.Her er det endelige resultat, og vi er enormt tilfredse. Lamperne er unikke, og smukt udført. De er rent faktisk billigere end en pæn lampe fra Ilva, og ikke fremstillet i Kina, men et resultat af en stærk europæisk håndværkstradition. Læren heraf er klart, at vi måske ikke i så høj grad skal lade os nøje med masseproduktionen. Men ved at opsøge dygtige håndværkere kan man skabe bedre produkter og brugsting.


Vi har fået fremstillet 3 stk, og venter utålmodigt på at hænge dem på i det nye køkken-alrum

8 kommentarer:

Lisbeth sagde ...

Det var en god ide. De er meget meget fine og smuk farve.

Jette sagde ...

Hej Henrik.Utrolig smuk farve på jeres nye lamper.
Glæder mig til at se dem hænge i jeres alrum.
God dag Jette

Susanne Jensen sagde ...

Sikke en god idé, og nu har I nogle helt unikke lamper.

Birgitte Sværke Pedersen sagde ...

Ualmindelig smukke! Og, du har helt ret. Det er en rigtig god ide at indlede et samarbejde med en lokal håndværker - og det ligger oven i købet også indenfor økonomisk rækkevidde. - Jeg må lige beundre dem igen ;-)

Henrik sagde ...

Det er da interessant at vi måske igen skal til at overveje om det vi ønsker, måske kan laves lige rundt om hjørnet.
Godt for klimaet, lokaløkonomien, og vel egentlig meget mere tilfredsstillende.
Henrik

Fru Friis sagde ...

Hvor er det nogle meget smukke lamper Henrik. Jeg elsker de der grøn-blå støvede farvede som "smager" af himmel og hav. En fremragende ide at få dem fremstillet lokalt. :)

Gro sagde ...

Meget smukke lamper I har fået lavet! Jeg kan slet ikke forstå at I har kunne få det så billigt, men det gør jo glæden endnu større;-)
K.Gro

grethe pedersen sagde ...

Alletiders i porcelæn ....flot bliver det..tillykke med det hele