torsdag den 28. maj 2015

smukt som kun i maj

Vi drømmer, knokler og prøver at holde humøret oppe.
Potageren er blevet bedre end vi kunne håbe på, jovist der mangler mange detaljer, herunder espalier til frugttræerne, men det der med Rom og et antal dage...I kender det. Det vokser og vi bekæmper snegle med (næsten) alle midler
Vores motto i haven er blevet, 1 kvm af gangen, så kommer vi jo rundt på et tidspunkt. Blåregnen dufter, og jeg går forbi flere gange hver dag.Når jeg ser på huset kniber jeg øjnene sammen, så minder det lidt om Provence


Måske håndværkerne begynder på facaden i næste uge, vinduer mangler også...

Må juni bringe varme på vores breddegrader

12 kommentarer:

Frede sagde ...

Det ser rigtig godt ud i jeres potager - det er flot med kuglebuskbom i krukkerne i hjørnerne. Og varme - ja tak!

Vivi sagde ...

Det ser godt ud, det i har fået lavet :-)Det er en god strategi, at tage 1 m2 af gangen, sådan er jeg også nødt til at tænke, ellers bliver det helt uoverskueligt ;-)
Det er et stort arbejde at anlægge så stor en have, men det kan lade sig gøre!!
Jeg er vild med det sidste billede, det bliver fantastisk, når huset engang står færdigt, så bliver der også frigivet lidt mere tid til anlæg af jeres have. Er sikker på, at hus og have kommer til at hænge godt sammen, ud fra den haveplan du viste tidligere på året :-)

Henrik sagde ...

Hej vivi, mange tak skal du have. Det betyder meget når det kommer fra dig, I har om nogen et endnu større have projekt end vi. Måske også samme lidt begrænsede resurser, vi kan ikke bare hyre folk, maskiner og store samt mange planter.
Venligst Henrik

Henrik sagde ...

Hej Frede, ja buksbom gør sig rigtigt godt i terracotta og tilfører lidt mere stemning mediterrane.

Gitte H sagde ...

Det er noget af et projekt I har kastet jer over. Jeg synes at det allerede ser super godt ud, både huset og haven og ja det ligner allerede et lille stykke Provence!

marie sagde ...

Det hele ser allerede fint ud. Noget sol og varme, og energien kommer i top igen.

Eirin og Lars sagde ...

Fint motto 1 kvm om dagen. Det trengs på et så stort prosjekt !
Podageren er blitt riktig flott, og på det siste bildet kan man se hvor flott det kommer til å bli, selv uten å knipe øynene sammen :-)
Vi ha strødd Ferramol langs tomtegrensa og rundt noen av plantene i hagen 2-3 ganger , vår, sommer, og høst i 6 år nå, og har nå ingen sniler i hagen.
I tillegg plukker vi sniler på jordet utenfor eiendommen, legger dem i en tomflaske med litt ferramol (granulat) i bunnen, og hiver dem ut etter et par dager, og da kommer nye sniler og spiser dem. Det fungerer, men tar litt
tid:-)
Lykke til med fremdriften !

Susanne Jensen sagde ...

Jeg er meget imponeret over jeres arbejde, og det bliver - er - bare superflot. Huset, potageren, haven og udsigten. Det bliver bare så fransk! Er dine thujaer af sorten "Smaragd"?

Henrik Havehjerne sagde ...

Der er bestemt sydlandsk steming på vej - og den kommende årstid skal også nok hjælpe på det!

Jette sagde ...

Hej Henrik.Jeg synes i kan være ret stolte over alt det i har nået indtil nu.Og kan sagten fornemme hvor skønt jeres hus og have bliver når i engang er færdige.
Og jeg er også vild med buskbom............har en del,som jeg snart skal i gang med at studse.
Rigtig god weekend knus Jette

Henrik sagde ...

Hej Gitte, Glæder mig du kan se vores drømme.

Susanne, det er Thuja Smaragd, den er god at klippe tæt, og bliver vel en 4-5 meter høj, så den kan passe ind og tæmmes.

Henrik, sydlandsk er trenden.....årstiden hjælper gevaldigt.

Jette. Ingen have uden buksbom, håber ikke at blive ramt af visnesygen, det ville være ødelæggende for 2000+ planter og flere års arbejde vil være tabt.

Venligst
Henrik

Bente Holst sagde ...

Hvor ser det fint og sydfransk ud allerede. Nu mangler vi bare varmen og solen :-)