mandag den 20. marts 2017

Når foråret trænger sig på

Det tidsuniverselle dilemma blandt haveejere.


Tiden i det tidlige forår slår ikke til. Der er endnu ikke lyse timer nok i døgnet til at passe arbejde, familie og have, på hverdage. Måske lidt klatlugning og oprydning, men ikke sådan de store opgaver.

Man har siddet hele vinteren og kigget ud i haven, og drømt store drømme. Alt det man gerne ville nå og skal nå i den kommende sæson.
I keder det. Forventningen om den perfekte sæson, hvor man er med og har tid til at nyde have. Nuvel jo mere man når. jo større bliver ambitionerne til tider.
Her prioriteres efter konceptet.
Need to do
Nice to do
Would like to do

Need to do, desværre alt for lang.
Indeholder alle de tilbagevendende opgaver og pligter i haven som skal laves hvert år, samt projekter man gerne skulle have søsat i år og gennemført.
I år skal det franske drivhus samles !
Det gamle hus males.
Espalier omkring køkkenhaven
Anlægge forhave.
Huske at så flere sommerblomster.
Sneglekrigen fortsætter.

Nice to do, ofte endnu længere.
Her optræder alle de opgaver som haven ville have glæde af, men som kan udsættes til måske næste år, hvorefter de så bliver need to do. Belægninger der skal rettes på, eller store træer der skal beskæres, eller hækken der burde tyndes ind. Malearbejde. Generel oprydning i havens hjørner.

Would like to do, det stof drømmene næres af.
Nye bede, pergolaer, Obelisker, plantekasser, Støbe søjler. Bygge tempelpavillon, udekøkken,  nye planter der er must haves. Nyt bassin med fontæne. Uha uha den liste kan blive laaaaaang.


Her hvad jeg rent faktisk har lavet den sidste tid.Den færdige trappe til 1 sal, okay der mangler lige gelænder på billedet

Masseovnen er muret færdig, skal lige vandskures og have låger.
Vinterstiklinger af lavendel og rosmarins samt tomater klar til omprikling

Man må evig og altid prioritere, sådan er livets vilkår. Men en gang imellem kunne man da godt lige ønske sig 10 stærke mænd i en uge, eller to.


Vejrudsigten og Kalenderen siger endeligt forår, det er jævndøgn.

10 kommentarer:

Høneballehaven sagde ...

Hej Henrik
Det har du ret i, men de der 10 stærke mænd ville nok bare trampe rundt i vores bede :) det gider vi ikke. Nej mere tid ville i stedet være ønskeligt, for du vil nok lave det meste selv, måske ikke lige det med at male :)
Både masseoven og trappen er blevet flot, du når alligevel meget.
Hilsen fra Samsø

Anette Nielsen sagde ...

Gad vide hvad der ville ske hvis der kom ti stærke handy mænd et par uger;-) Jeg ville for det første gerne have malet alle bygninger og vinduer, og gjort noget belægning færdig...og...
Jeres ovn er blevet utrolig flot, godt gået! Og hele jeres hus med alle ideerne, er en fornøjelse at følge med i. Nåhh ja også kan jeg godt lide jeres lamper på huset.
Dit indlæg er vældig genkendeligt:-)
Ha en god dag
Med hilsner Anette

Livsnyderhaven.dk sagde ...

Du har ret i at det er en balance. Men et er sikkert - det bliver godt!

Henrik Havehjerne sagde ...

God liste - og så kan opgaverne jo vandre lidt mellem de forskellige prioriteringer :-)

Haveliv i nr. 16 sagde ...

Åh, kender det godt, det med lister og alle drømmene. Jeg er nu alligevel imponeret over alt det I har nået. Jeg har lært mig selv at glæde mig over det, der er gjort og fungerer godt i haven, det er lidt sjovere :-) - men det har taget tid!!. Mange hilsner Mette

Fru Friis sagde ...

Åh ja, ved lige nøjagtig hvad du mener. Og så skal jeg jo ikke klage, som kun har en lille have der skal ordnes, og ikke samtidig skal lave trapper, ovne og meget andet spændende! Imponerende hvad du får fra hånden. Heldigvis er dagene nu virkelig blevet mærktbart længere og i weekenden er det sommertid. Love it!! Så skal der leves udenfor igen.

Fru Friis sagde ...

PS. Glæder mig rigtig meget til at se dit franske drivhus, i din nye have... :o)

Susan Durup sagde ...

Hej Henrik
Ja du har så evigt ret... det er ikke nemt at nå det hele og det er uendeligt svært at vælge det kloge frem for det sjove. Noget skal gøres - andet må komme bagefter.
Men du når det.. det tror jeg. Du har så mange fantastiske ideer og at følge hvordan det former sig i jeres lille paradis er utroligt spændende.
Det bliver utroligt fint og stilsikkert.. og jeg elsker det.
Snart bliver dagene lunere og lysere... og så vil det føles som om man har meget bedre tid og overskud.
Mange havehilsner fra Susan

Henrik Eriksen sagde ...

Kære Lisbeth. Du har nok ret, sådan 10 mænd ville trampe rundt alle de sarte steder.....Jeg har forsøgt at bestille roser Online fra JAS, men intet hørt, så jeg prøver lige at ringe til ham.

Kære Anette. De 10 stærke mænd er nok også et ønske fordi jeg er træt i arme og ben....Men det kunne nogen gange være rart at se et projekt rykke fra dag til dag, og ikke fra uge til uge.
Venligst
Henrik

roth phallyka sagde ...

Nej mere tid ville i stedet være ønskeligt, for du vil nok lave det meste selv, måske ikke lige det med at male :)


แตกใน xxx