torsdag den 2. februar 2017

På den anden side

Af forhåbninger og kaos.

I disse dage er det 4 år siden vi kiggede første gang på vores ejendom, det er 3 år siden handlen gik igennem efter en proces med 10 advokatforbehold. I tiden fra forhandlinger og enighed om prisen, til handlen gik igennem indbefattede det diverse høringer, undersøgelser og fremskaffelser af attester.
Men sådan blev det og vi overtog ejendommen 6 april 2014.

Disse tanker har ført til en tur igennem kameraets SD-kort, og tag det bare roligt I skal ikke trækkes igennem de 2000´+ billeder vi har taget i den periode.
Men interessant er det dog at skimme.

Inden vi skal igennem rullen af billeder, vil jeg dog lige sige jer mange tak for en yderste interessant og livlig debat på mit forrige indlæg. Jeg har ikke svaret jer alle personligt, da mængden helt oversteg mine forventninger. Jeg har prøvet at svare og kommenterer udfra de observationer jeg selv har gjort,  og som I har bidraget med. På et tidspunkt har man som "debattør" ikke noget nyt at tilføje, og der skal man lade sagen ligge. Efter en rum tid kan den genåbnes og diskuteres på ny, med nyt indput og måske et ændret udgangspunkt. Det er meget opløftende at der er liv derude bag skærmen, og jeg hørte fra flere nye. Jeg fik også tilføjet en del til min blogroll, således opmuntret.

April 2014slut maj 2014


Oktober 2014
Marts 2015

slut april 2015


maj 2015Juni 2015

Nov 2015

Jan 2016
 
Maj 2016

Juni 2016Aug 2016


Aug 2016

Sept. 2016
Håber I holdt ud, det har vi gjort, nogen gange med det yderste af neglene. Men vi er kommet igennem. Færdige, nej langt fra. Men hvem ønsker egentlig også at være det ?
Husombygningen har langt fra været en ønskværdig proces, de dele der involverede vores svindler entreprenør Nordhaug havde vi selvfølgelig gerne været foruden. Men i kraft af viljen til at gennemføre, at give op slet ikke var en mulighed, har vi opnået et foreløbigt meget tilfredsstillende resultat. Som Steffen Brandt synger, nærmest lykkelig.
Vi kigger fremad imod vores bedste år hidtil, vi kan nu lægge mere tid i haven, som jo var hele idegrundlaget. Finde mere tid til familien, venner og rigtigt begynde bare at indtage havelykken.

Det lysner derude.

25 kommentarer:

Høneballehaven sagde ...

Hej Henrik
Det første der faldt mig ind var: Blod, sved og tårer, mon ikke det passer meget godt. Heldigvis er I nu kommet ud på den anden side og kan glæde jer til sommerens komme og ikke mindst til endnu mere havefryd.
En interessant kavalkade af billeder, det ser godt ud nu, man kan ikke lige se fra begyndelsen, at det kunne ende sådan.
Godt kæmpet
Hilsen Lisbeth

Anette Nielsen sagde ...

Og det jeg tænker når jeg læser er pyhhh, nu kan et helt nyt kapitel begynde. Så fedt. Ha det skønneste nye år:-)))

Hilsner fra en der via dine billeder, lige kom tilbage i minderne om vores totale ombygninger;-)
Anette

Nana Hecquet sagde ...

Hvor er I seje! Der bliver så fint, men hvor har det været et stort arbejde. Jeg glæder mig til at se billeder fra sommerhaven 2017 :-)
God weekend!
Hilsner fra Nana

Susanne Jensen sagde ...

Det bliver skønt for jer at kunne fokusere mere på haven, og det er er vildt spændende at følge jeres arbejde. Vi så den jo ved selvsyn i sommers, og vi var begge imponerede. - En fransk have i Danmark - interessant, gennemført og specielt!:)

Ama Kjaer sagde ...

Fantastisk! Hor bliver det bare flot.
Jeg kan rigtig godt lide de fotos, hvor huset har "blå skodder". Jeg ved godt, det er plasticdækning men det ser altså godt ud.

Leif Brun Pajor sagde ...

Havde jeg en pris eller præmie jeg kunne give, havde I så sandelig fået den for iver, gå-på-mod, fantastisk forvandling som I har fortaget på denne ejendom. Hold op, jeg er stadig imponeret!!!! Det er så flot og gennemført, at man jo slet ikke tror på at vi er i DK. Godt gået ;-)

Henrik Havehjerne sagde ...

Hej Henrik
Fint med en lille kavalkade :-)
Jeg kan nu godt huske forløbet, og det er så dejligt at projektet er lykkedes så fint! Vigtigt at tage en masse fotos undervejs - der er masser af information i den slags billeder til at støtte hukommelsen.
Hilsen Henrik Havehjerne

Lisbeth sagde ...

Godt set af jer helt fra starten af at dette hus kunne blive jeres "franske" drøm. Det må være en skøn fornemmelse at kunne se tilbage og selvom I har haft udfordringer undervejs, så er det jo endt godt.
Tillykke med projektet og forsat god arbejdslyst :-)

Henrik Eriksen sagde ...

Kære Lisbeth, jeg tror også selv vi må havde set for mange Grand Designs programmer, for et fantasiprojekt det har det været. Men mere havefryd det skal vi nok få, huset og haven er en drøm vi lever hver dag.
Venligst
Henrik

Henrik Eriksen sagde ...

Kære Anette, når man står I det så er det godt at kigge på det man har opnået, men bagefter tænker man hvordan lod det sig gøre ? Tænker flere af vores venner har tænk, at denne gang gik vi for vidt. Men man skal prøve det vilde, for at sætte pris på det hele. Dette år bliver haven endnu smukkere....
Venligst
Henrik

Jeannett Fruergaard sagde ...

Dejlige billeder, men man får også lidt sved på panden. I kan godt klappe jer selv på skulderne i har virkelig været seje, hold da op et arbejde. Dejligt at det begynder at lysne, det har været hyggeligt at følge med, og jeg glæder mig til fortsat at følge med og se hvordan haven gror til

Casa Rosen- en Kolonihaveblog sagde ...

Det har været noget af en proces og en rejse i har været igennem fra start til nu, og hvor har i gjort det godt. Det har været spændende at følge med i tilblivelsen af det franske paradis og jeg hænger på og elsker hvert et indlæg der kommer fra jer :o)

Malene, Lad Romantikken Blomstre sagde ...

Hej Henrik.
Jeg tager i den grad hatten af for jeres overskud til havearbejde og kreativitet, og oven i købet vedvarende overskud til bloggen også, selvom I har haft sådan et stort byggeprojekt med huset. At I oven i købet har haft bøvl med en entreprenør er nyt for mig, det er jeg ked af at høre. Heldigvis lyder det som om, det er noget I har fået styr på nu. Det er helt utroligt så langt I er nået med både hus og have, og jeg er meget spændt på, at se hvor meget haven udvikler sig, efterhånden som den kan få mere af jeres opmærksomhed.
Spændende hvad I har debatteret, det må jeg vist lige se lidt nærmere på.
Knus
Malene

Anette Krogh Pedersen sagde ...

Spændende at se hvor meget i har nået og fået lavet. En stor mundfuld med både huset og haven. Dejligt at have billeder til at dokumentere forløbet, man bliver selv overrasket.

Kærlig hilsen Anette

Charlotte Neve Grün/ Hos Villa Fryd sagde ...

Fantastisk hvad i har nået og udrettet.
Det bliver flottere og flottere for hver måned du ligger på.
Spændende at se processen, da jeg jo er ny her på siden.
Gid vores gule sten på huset havde fået samme tur som jeres.
Men kommer tid kommer råd som man siger.....

Fantastisk weekend til jer

Charlotte

Frk. Anemone sagde ...

Det er altid interessant med et tilbageblik, det er et hårdt forløb I har været igennem med huset, så det må være en euforisk lykke at være kommet så langt. Så skal haven sikkert have en ordentlig gang fokus i år, det bliver dejligt at komme videre med det drømmeprojekt, som jeg også ser frem til at følge med i.

Henrik Eriksen sagde ...

Kære Nana, mange tak da, og billeder fra sommerhaven i år skal du få, nu må de næste to måneder godt få fart på.
Venligst
Henrik

Henrik Eriksen sagde ...

Kære Susanne og Torben hvis han læser med, det var flot af jer at køre helt fra Fyn for at se vores meget ufærdige projekt. I år begynder det hele at falde meget mere på plads, lige som hos jer selv. Håber jeg en dag må inviterer mig selv på besøg hos jer. Især den der mur og orangeri ville jeg gerne se.
Venligst
Henrik

Henrik Eriksen sagde ...

Kære Ama, tror ikke vi har hilst før, men tak fordi din ros. Jeg tænker det samme, med de blå skodder, det er et projekt der kommer, men 18 stk x 2 det er et helt vinter arbejde. Måske næste vinter, jeg når det ikke i denne sæson.
Venligst
Henrik

Henrik Eriksen sagde ...

Kære Leif, tak for dine mange likes på IG, og rosen her ved jeg næsten ikke hvad jeg skal gøre med. Men illusionen eller måske dagdrømmen lever her, vi smiler hver dag vi kommer hjem, tænk at det virkelig er lykkedes. Det er en gal mands værk, men en utrolig hustrus støtte. Håber at kunne byde dig indenfor senere.
Venligst
Henrik

Henrik Eriksen sagde ...

Kære Henrik, du har jo været med siden starten, du, jeg og en håndfuld andre mænd her i Haveland. Billeder er både en glæde og en forbandelse, her træder alt rodet frem, og minder om alt det man stadig mangler...men også om de massive ændringer. Tiden er en barsk herrer, på mange fronter. Vi skal til at geare ned og blive bedre til at nyde det, jeg især min hustru er nok bedre i den henseende. Håber at se jer igen snart, på en eller anden måde. Det var jævnt hyggeligt sidste gang.
Venligst
Henrik og Janne

grethe pedersen sagde ...

Så meget respekt om jeres projekt ....skønt med billede forløbet. Det giver mening.
👍🏻

Sanne-Pande-Kaffekande sagde ...

Det er blevet SÅ fint. Dejligt at se, at der er nogen, der når i mål. Vi er stadig midt i alt kaosset med opbygning af vores "vanvidsprojekt" (totalrenovering af gammel gård), og ja, det trækker tænder ud undervejs. Dejligt at se din kavalkade, hvor hele processen er speedet op og ender lykkeligt :-) Tillykke!
(Er i øvrigt meget nysgerrig på, hvordan det går med masseovnen? )Venligst Sanne-Pande-Kaffekande

Henrik Eriksen sagde ...

Kære Sanne, godt at høre I har fået gang i ombygningen. Og det kan godt føles vanvittigt, samt opslidende, hvilket det jo egentlig også er. Men hold ud , resultatet opvejer det hele. Ang. masseovnen, så skal jeg have muret den færdig her i vinterferien, skal nok vise billeder.
Venligst
Henrik

Ulla sagde ...

Kære Henrik, Dejligt at det lysner for jer så det hele ikke bliver for sejt. Der er sandelig også sket meget. Så i se frem til gode aftner i aftensol med et glas kølig rose og nyde frugterne af arbejdet :) Og spændende med åbent have igen! Det kommer i kalenderen! Mvh Ulla