søndag den 20. januar 2013

Hvilke bøger læser I i vintermørket ?

Her er mine 3 nyerhvervelser.


Vis mig dit drivhus kræver nok ingen nærmere introduktion, men jeg kan sige så meget at jeg bestemt har fundet flere drivhuse endog meget interessante, det helt overdådige af Tage Andersen på side 369 ville helt sikkert passe godt ind i min franske have. Det kræver bare vi flytter til en lidt større have.....samt løser et par andre mere verdslige udfordringer i den forbindelse.
Sådan i det mere realistiske hjørne har jeg virkelig set mig lun på "the potting shed" side 314, det passer meget godt til de tegninger jeg selv har arbejdet med det sidste halvandet år. Haven der omgiver kunne jeg nu også rigtig godt tænke mig at besøge, den er vist lige i øjet for min interesse, med klippede hække og stramme linier.

Jardins et jardiners en Languedoc.


Udkommet i 2011 og fandt vej ned i min kuffert under nytårsturen i Sydfrankrig. Dette er en helt lokal bog, ganske lidt tekst der kort fortæller om haven og dens gartner/ejer. Men billederne er smukke og rigtig til at fordybe sig i med mange detaljer. Hver gang jeg kigger opdager jeg noget nyt. Denne terrasse et en drøm.
Jeg har købt masken til en fremtidig vandkaskade, nu mangler jeg bare at støbe muslingerne, samt en mur.
Det er dejligt at se at flere for øjnene op for den perlerække af uspolerede haver, der gemmer sig i Languedoc. Flere af dem er åbne for besøgende.

Gardens of Italy, udgivet 2005.


Denne bog blev mig anbefalet. Nu kan jeg ikke lige huske af hvem. Men meget fin bog, den går ikke i detaljer med hver have, men er nærmere en slags teaser. Men som alligevel formår igennem sit udvalg af haver at guide læseren med rundt og give et egentlig fint indtryk af disse grønne haver. Nogle gange intime, altid med vand og med tidens modenhed som kun haver der er flere hundrede år gamle. Måske lidt pittoresk forfald også gør sit til en uvurderlig haveskat i Italien.


14 kommentarer:

Fru Friis sagde ...

Skønne bøgerog ikke mindst drømme du har gang i. Det er en fantastisk vand-vægting, det bliver spændende at følge med når du kaster dig ud i et lignende projekt :)

Fru Friis sagde ...

Ps. Jeg har iøvrigt gang i en stak gamle haveblade, forunderligt som man kan blive ved med at finde nyt stof i dem... :)

Henrik sagde ...

Jeg kigger også fra tid til anden igennem de gamle haveblade, jeg har altid en stak på skrivebordet.
Tænker at jeg kan støbe de skaller i beton, vha en sandform.

Lisbeth sagde ...

Det er skønne bøger du har gang i. Jeg har (endnu) ikke Vis mig dit drivhus, men har jo læst alle de gode anmeldelser og også set eksempler i bladet Haven for nylig.
Under mit juletræ lå den skønne bog Modern design of Provénce om Nicole Dé Vesian's have design samt Et liv med roser af Ernst Jensen.
jeg er spændt på dit vandpost arrangement - det er så flot med sådan et løvehovede:o)

Høneballehaven sagde ...

Jeg har gang i bogen Lykken har rødder af Inge Futtrup, men må med skam tilstå at det meste af min tid går her ved computeren. Tiden flyver af sted, selvom det er vinter, Lange gåture hver dag, ja så er den dag gået. Godt du har gang i nogle gode bøger.

Frk. Anemone sagde ...

Jeg er også i gang med Vis mig dit Drivhus, men de andre bøger du viser, ser spændende ud. Altid godt med indtryk andre steder fra.

Gamle haveblade fylder i reolerne, men man kan da ikke smide dem ud, vel?

Ulla

Landbohaven sagde ...

Det ser ud til at være spændende bøger.
Jeg må nøjes med at læse hvad jer ser her på bloggene, indtil jeg har fået behandling for grå stær.
Håber det vil hjælpe.
Jeg har fået laser for grøn stær.
Tak for kigget.
Ha´ en god aften.

Jette sagde ...

Hej Henrik.Har lige opdaget din spændende blog,og har meldt mig som fast læser.Jeg har også C.D.s nye bog,og der til rigtig mange timers læsning.De to andre bøger ser da også ud til at være spændende.Jeg rejser også meget i Sydfrankrig....skøn natur dernede.God aften Jette(mit lille gods)

Lønbæk Planteskole sagde ...

Det er dejligt med haveindspiration i denne hårde kulde. Fik den ønskede bog i julegave:The Jade Garden om nye og sjældne planter fra Asien. Er ikke kommet igennem den endnu, da den indeholder rigtig mange facts om behandlingen af planterne. Det skal også nå at sætte sig 'fast'.
Mine haveblade ryger ud nu, så jeg tager dem med til broggertræf i Kolding, så kan tage,hvad man vil have.
Hilsen
Anne Marie

Staudefeen sagde ...

Jeg læser mest gamle havebøger om køkkenhaver ;-) Sarah Ravens havebøger er jeg også usædvanlig glad for.

Henrik, du har skrevet på min blog ang. kurset i betonstøbning. Vi holder et ekstra kursus den 9. maj. Er du interesseret, kan du skrive til mig på staudefeen@mail.dk

Kh. Marlene

Elin sagde ...

Faldt tilfældigt over din blog - og linkede den starx på min blogroll! Her er megen inspiration at hente, er selv vild med fransk og italiensk havestil!

Jeg skal også i gang med at støbe beton, har fundet nogle store, flotte blade som giver et fint mønster på havefliser. Det ser så nemt ud, det er bare at få det gjort, nu har jeg gået med ideen i 4 år!!

Se lidt nede af dette link: http://ivildensky.blogspot.dk/search/label/Finland

Henrik sagde ...

Hej Elin. velkommen til, jeg fransk/italiensk havestil er simpelthen forførende, ligesom maden.
Det lyder som et rigtig godt projekt med betonstøberi, jeg vil da kigge med og se om ikke jeg kan lære nogle tricks.
Henrik

Henrik sagde ...

Hej Elin. Jeg kan ikke komme til at lægge kommentar hos dig, din anti spam vil ikke lade mig igennem.
Beklager
Henrik

Elin sagde ...

Hej Henrik, ser først nu at dine kommentarer lå i indbakken stadigvæk!
Jeg forstår det ikke, men de er udgivet nu. Hvordan mon det kan være, der er andre der har kommenteret uden problemer, men godtnok ikke mange! Måske jeg skal gøre et eller andet med indstillinger? Håber du vil kommentere igen, jeg holder øje med ind- og spambakken nu!

Jeg har Country Living, Claus Dalbys 'Vis mig dit drivhus' og 'Havens Rum' af Christel Kvant liggende på spisebordet i køkkenet, og de bliver læst igen og igen. I min alder er hukommelsen også sådan, at man sagtens kan læse gamle magasiner med nye øjne :-)