tirsdag den 1. oktober 2013

Havetosse eller passioneret amateur

Det sidste lyder nok bedst, men er det nu sådan ?

Du vågner med et ubehageligt ryk ved mobiltelefonens alarm, og efter lidt forbandelser over mørket og det umenneskelige tidspunkt står du op. Den første tanke om haven melder sig allerede nu under bruseren, eller senest ved morgenmaden.

På vej ud af matriklen, kastes lige et sidste blik på haven, og en blomst får lige et lille håndstrøg, det er vel helt naturligt, og en del af dagens ritual.

På vej på arbejde, tankerne kredser om et særligt smukt billede af den have du sidst kiggede på inden lyset blev slukket aftenen før....Uh hvor kan Danmark være smukt sådan en tidlig efterårsmorgen med let tågedis og solen i ryggen.


I et kort øjeblik omkring formiddagskaffen, mens dine kollegaer taler om mad og fødselsdage i weekenden, får du lige et flashback til den skønne søndag du tilbragte i haven med en kop varm kaffe og handsker i hånden til lidt let meditativ deadheading og oprydning.

Et lille skønt billede fra i sommers sniger sig ind. Jeg smiler.


Efter frokostpausen, jeg stjæler mig lige et øjeblik til at kigge på nettet, måske et af CD´s daglige indlæg, resten af favoritterne må vente til jeg kommer hjem....måske jeg lige kan nå et par stykker nu. Ej arbejdet kalder, og jeg går jo heller ikke på FB.

Endelig fri, jeg har stadig et par gode timers sol tilbage på denne skønne dag, måske der er sprunget et par roser ud. Jeg skal i hvert fald lige hjem og sidde lidt i haven, disse dage er så livsgivende.


Åh endelig hjemme, vand på kedlen, nå ja postkassen der kommer vel snart et nyt haveblad. Ellers bladre bladre i stakken af ældre blade, hvor er det nu det der med den skønne havelåge. Jeg har et projekt. Er det tid til Gardeners World på TV2 Fri, åh den har jeg set, men det er nu hyggeligt med gensynet.

Er klokken allerede så mange, aftensmad, vi taler om haven og vores forventninger til næste sæson, det bliver endnu bedre til næste år.

Nu er det blogge tid, jeg surfer lidt på nettet, men tjekker alle de blogs jeg synes fanger på titlen. Tænk der er sket så meget på denne dag, hvor finder de andre tiden til at skrive alle de gode indlæg flere gange om ugen.

Tror lige jeg kigger lidt i en af mine havebøger, skal det være fransk, italiensk måske engelsk. Alle disse skønne haver, hvor skulle man se dem LIVE.


Jeg lægger bogen ved siden af sengen, og slukker lyset, det blev vist også lidt for sent i aften. Nå jeg sover vel godt.

Jeg er vel en havetosse, men med passion.

11 kommentarer:

Hanne Tilst sagde ...

Ej altså, hvor er det godt fanget.

Lige præcis ´helt normalt´ for mig/os.

Ønsker nogen gange, at jeg havde gemt alle de småskitser, vi har lavet over en kop kaffe. De fleste blev jo ikke til noget, men nogen gjorde.

Susan Durup sagde ...

Hvor er det godt skrevet - og beskrivelsen af morgene og formiddagen er HELT som min også er. Det sidste blik på haven inden man suser afsted på arbejde, og tankerne om den gode weekend i haven - som fylder pænt mere for mig, end hvad der ellers er sket rundt omkring.
Tak for et skønt indlæg
;-)
Knus Susan

marie sagde ...

Hvor vi dog ligner hinanden, vi havebloggere.

Achillea sagde ...

Passioneret, kalder jeg det ;)

Plantebegejstring sagde ...

Herligt indlæg med personlighed og varme - kan sagtens genkalde min egen tankegang (dog ville indlægget så også indeholde ca 1 times halvsovende havegrublen midt på natten, men den slipper du forhåbentlig for:0))

Dejlig dag med planer, drømme og stjålne haveøjeblikke fra Katinka

havenmedhunden sagde ...

Hvor er det fængende at læse din beskrivelse. Tror vist alle vi har det på den måde.
For mig er det specielt slemt om morgenen - skal altid lige om i haven efter hunden gåtur. Kunsten er kun at kigge, for går jeg først igang med bare en lille ting, kommer jeg bare forsent i skole.
Det er så vanedannende, det have værk
Kh Heike

Tine sagde ...

Jo, lidt tosset, men rigtig godt gengivet tosseri. Det er vel også årstiden, og de stjålne lange dage.
Måske kan du skrive om en tur i havecenteret næste gang, eller en osetur på netbutikken. Whatever inspirer. Fint.

Tine sagde ...

Jo, lidt tosset, men rigtig godt gengivet tosseri. Det er vel også årstiden, og de stjålne lange dage.
Måske kan du skrive om en tur i havecenteret næste gang, eller en osetur på netbutikken. Whatever inspirer. Fint.

Unknown sagde ...

Dejligt og personligt indlæg :-) - Sådan har jeg det også engang imellem. Og hvor er det fint, at vi kan dele den dejlige havepassion med andre i blogland :-)

Katarinas trädgård sagde ...

Så underbart det låter, helt i min smak! Och böckerna, mmmm, Louisa Jones är bra!
Hälsningar
Katarina

Ally sagde ...

I could look at pictures of gardens all day. That very first picture is a real stunner! Gardens like that don't really work in my part of the world, but thank goodness for books, magazines, and other bloggers to bring it all to life.