søndag den 20. september 2015

husets ombygning del 12 (Sep)

Sådan ser det ud når 180 kvm italienske fliser og klinker bliver leveret. Ialt 6 paller.


Klinker og fliser har vi købt igennem HL-Keramik i Kolding.
De har været forbi flere gange med deres vogn, fyldt med et stort udvalg af klinker og fliser. Vi havde på forhånd besøgt deres udstilling i Kolding, og derefter truffet aftale om at kigge nærmere på fliserne hjemme på ejendommen. Vi har hele tiden ønsket en lys sten til gulvene, gerne en travertin. Efter at havde set og vurderet flere forskellige muligheder, er vi endt med at vælge en "imiteret travertin"
Hvorfor nu det ? Jo der er ingen tvivl om at, den ægte er den flotteste. Men også nok den mest upraktiske ifht pletter og slidspor.

Prøvelægning i stuen.
Vi ønsker gerne at kunne gå ind og ud af døre, uden at skulle tænke for meget på at skifte sko, eller tørre hundepoter. Altså i sommerhalvåret. Der er også en klækkelig prisforskel på en højkvalitets travertin, slebet og spartlet, og en højkvalitets fabriksflise. Sådan må verdslige argumenter nogen gange vinde over følelser.


Den flise vi har valgt er en serie med 90-100 tryk, derfor skulle der være rimelig stor variation.
Det er den samme flise i stue, køkken, hall og badeværelser. Vi havde flere overvejelser om at variere størrelserne, men valgte efter lang tid samme størrelse til alle rum

Der er malet 1 gang i det sidste badeværelse, tilhørende La suite des parents.


Det går meget langsomt her på byggepladsen, dårlig organisering og mangel på materialer til håndværkerne. Kort sagt må vi erkende, at vores entreprenør ikke får nogen anbefaling med herfra.

Nu venter projekt masseovn.

7 kommentarer:

Tina Pedersen sagde ...

Kære Henrik Det ser sørme godt ud, men kan godt forstå, at I gerne vil rykke noget hurtigere. Flisen er en fin lys farve som jo går til det meste. Håber for jer at det går hurtigt fremad så i kan tage jeres nye vidunderlige hjem i brug. Mvh Tina

Jette sagde ...

Hej Henrik.Det bliver da et fantastisk gulv i jeres forskellige rum.
Men det er godt nok træls med al den ventetid.
Kan godt forstå at i snart er godt trætte af den mand.
Lad os håbe at snart kan se en ende på jeres store byggeri.
Rigtig god dag til jer Knus Jette

Eirin og Lars sagde ...

Hei Henrik.
Flisene ser flotte ut, og vi håper dere nærmere slutten nå.
Det er virkelig slitsomt når det drar ut i tid pga mangel på organisering.
Lykke til :-)

Min Kolonihave- Casa Asti sagde ...

Hej Henrik, så fik jeg læst de sidste indlæg du har lavet. Hvor er der sket meget. Det bliver så flot og fliserne er meget smukke. Det bliver flot og kommer til at give et roligt helhedsindtryk at i har valgt den samme flisetil alle rum. Hvor bliver det spændende at se når gulvene er lagt. Jeg er da også meget spænd på at se hvilke farver og stil i vælger. Der er rigtigt meget i må fordholde jer til hele tiden.
Masser af hilsner fra Linda

Henrik Eriksen sagde ...

Hej Tina. Ja vi synes det er så tæt på. og alligevel langt fra. Men det bliver da en smukt hus, med nogle dejlige rum.

Hej Jette. Ja trætte af den mand er den pæne version, han er virkelig ikke en mand af ære eller sit ord. Han holder ingen aftaler. Vi frygter endnu en vinter i det gamle, utætte hus.

Hej Eirin og Lars. Ja dårlig organisering er en træls og svær partner.

Hej Linda. Det med gulve, er jo svært, især når man skal bevæge sig lidt væk fra det "sikre" valg. I Danmark har vi tradition for trægulve, og knap så meget for fliser i alrum og stue. Farverne tør vi først vælge når der er lukket med vinduer og gulve er færdige. Men i den franske/nordiske Scala af lyse toner.

Venligst
Henrik

Lisbeth sagde ...

Det kræver tålmodighed at bygge - man vil bare så gerne have at det kører godt. Jeg har glemt hvad planen er om hvornår I regner med at det er indflytningsklar?
Det bliver jo rigtig fedt, men hvor kan det være træls at vente:)

Henrik Eriksen sagde ...

Hej Lisbeth.

Vi havde forventet at flytte ind omkring 1 maj, og dette burde også havde været muligt. Men der mangler i den grad styring, folk og materialer.
Vi er langt fra tilfredse. Men vi prøver at glæde os over de fremskridt der trods alt sker, om end langsomt.

Venligst
Henrik