onsdag den 7. oktober 2015

Husets ombygning del 13 (sep 2015)

Nu med fliser på alle støbte gulve.

Stue alrum
Sådan ser det altså ud, endnu mangler fugerne i en lys grå farve, men resultatet er vi glade for. Nu begynder huset for alvor at tage sin form indvendigt.

Køkken, nu mangler bare elementerne, og alt andet der giver form, funktion og liv
 Vi venter på vinduer, så der kan lukkes helt af, før kommer der ikke køkken ind.

Salle de bain, eller som det hedder på nudansk master badeværelse, der kommer hvide klinker på bagvæggen i bruseniche og bag toiletkumme
Her er de igang med opsætning af blanke hvide klinker, 30x60 cm
Når de nu er færdige med at lægge fliser, kan vi begynde at kigge på om der skal tilføjes farver til nogle af rummene. Hall´en er vi sikker på skal have en farve, og vi kigger på farver fra Jeanne d´arc living, de har en fin lille farveskala med et nordisk/fransk tema.


Det er ikke sikkert det lige bliver deres maling, men med inspiration fra farveskalaen

Jeg arbejder på masseovnen, I skal nok få billeder af se. Det er et samlesæt for de friske gør det typer...Det tager bare tid, for præcision skal være den trofaste følgesvend.

21 kommentarer:

Henrik Havehjerne sagde ...

Det begynder at tage form! Og resultaterne indfinder sig da også i et hurtigere tempo i denne fase af byggeriet.
Skal jeg forstå det sådan at du SELV BYGGER EN MASSEOVN?! Jamen altså - synes godt nok du giver os andre amatør/DIY/handymen mindreværdskomplekser - not fair!

Henrik Eriksen sagde ...

Hej Henrik, tja som jeg skriver et samlesæt for de friske DIY, det består af betonkerne elementer, som skal "limes" sammen og herefter mures en kappe i mursten. En ovnsætter murer kernen i ildfaste chamotte sten...lige et niveau over mine evner...
Venligst
Henrik
PS. Flot samling pins du holder dig.

Vivi sagde ...

Hold da helt op hvor i knokler.
Jeg er vild med jeres gulv, det er super flot :-)

Susan Durup sagde ...

Hvor er det spændende og ja....sikke det tager form. Det er et stort projekt men det må være en stor tilfredsstillelse at lave det som man gerne vil have der. Er spændt på hvilke elementer I sætter i køkkenet og hvordan badet indrettes.
God arbejds lyst.
Mange hilsner Susan

Jette sagde ...

Godaften Henrik.Nu begynder det da at ligne noget.Superflot gulv.
Og så lige en masseovn !!!men det går da fremad.......og når der kommer vinduer og døre i huset.Ja så er huset jo sikret.Fortsat god arbejdslyst Jette

Frede sagde ...

Hold da op! Nu nærmer I jer da opfyldelsen af drømmen - hvor er det bare superflot!

grethe pedersen sagde ...

Flot med flot på fliserne ser snorlige ud....og nu vil jeg glæde mig til at se dit franske køkken...god arbejdslyst.

Henrik Eriksen sagde ...

Hej Vivi, tak skal du have.

Susan, Grethe og flere, jeg kan afsløre så meget at køkkenet kommer fra den store svenske møbelkæmpe, IKEA, uha måske ikke sådan snedkerfremstillet, men i vores projekt den acceptable kompromis, og IKEA køkken nummer 4 eller 5 i rækken vi opsætter. Havde vi haft bedre råd, kunne Kvänum nok være blevet vores valg, de laver meget smukke køkkener. Nuvel, vi vil tilføje en række franske elementer og derigennem skabe et smukt fransk køkken.
Venligst
Henrik

Fru Friis sagde ...

WOUW.... sir' jeg bare.... :o)

lise skovfoged sagde ...

Det gulv ser bare fantastisk ud. Ja nu skrider det fremad.

lise skovfoged sagde ...

Det gulv ser bare fantastisk ud. Ja nu skrider det fremad.

Høneballehaven sagde ...

Hej Henrik
Masseovn er en rigtig god idé, og I har pladsen til det. Bent ville gerne have en også, men vi har slet ikke plads til det i vores lille hus.
Hilsen fra Samsø

Henrik Eriksen sagde ...

Vi begynder at se en ende på første del af projektet, huset, til foråret mere tid til haven

Henrik Eriksen sagde ...

Hej Lisbeth, ja den kræver lidt plads, men ikke mere end man ville have til en normal brændeovn. Den vejer jo til gengæld næsten 3 ton.

Eirin og Lars sagde ...

Fint å se at det går framover, og vi regner med at det er en ganske stor jobb å bygge masseovnen, og at det er noe for friske gjør det selv typer.
Spennende å følge dere :-)

Min Kolonihave- Casa Asti sagde ...

Sådan Henrik,jeg har været meget spændt på at se fliserne og de er jo lige så smukke som jeg kunne forstille mig. I er nået lang og mon dog ikke i bliver færdige til den store julemiddag skal sættes på bordet :o)
Ihh hvor er det altså spændende :o)
Kunne du ikke tænke dig at holde et lille blogtræf til næste sommer..vi er sikkert en del meget nysgerrige bloggere :o)
Masser af hilsner og god arbejdslyst
Fra Linda

Henrik Eriksen sagde ...

Hej Linda, tak skal du have. Det er faktisk svært det med at ramme det moderne og klassiske, samt med en klar sydfransk inspirationskilde som rød tråd. Måske jeg vil åbne dørene, altså det bliver vi jo nødt til, da vores B and B også gerne skulle i drift. Men der er godt nok lang vej igen, før haven ligner noget som kunne have interesse for alle jer have bloggere. Eller man er måske sin egen hårdeste dommer?
Venligst
Henrik

Susanne Jensen sagde ...

Det bliver superflot! Jeg troede, I var gået væk fra idéen med en masseovn? Jeg glæder mig til at se resultatet. God arbejdslyst!

Malene, Lad Romantikken Blomstre sagde ...

Hej Henrik
Det er noget af et projekt I har kastet jer ud i, men hold nu op, hvor det bliver godt når I er færdige. Det er spændende at få lov at følge lidt med på sidelinjen.
Vh. Malene

Henrik Eriksen sagde ...

Hej Susanne, masseovnen har vi holdt fast i da familien har et sommerhus med mange træer, er løbende skal fældes. Derunder giver den et stort varme tilskud, til den varmepumpeløsning som er blevet primærkilder.
Venligst
Henrik

Henrik Eriksen sagde ...

Hej Malene. Ja det er en ordentlig opgave, og enormt tidskrævende, til trods for at håndværkerne står for 85%. Men nå man påtager/ønsker sig noget på en bestemt måde, ja så går tiden meget hurtigt. Vi glæder os til det er færdigt.
Venligst
Henrik