tirsdag den 16. februar 2016

Husets ombygning del 14 ( feb 2016 )

Vendepunktet.


Solen, lyset og optimismen vender tilbage. Vi har fået vinduer ! Centralvarme og strøm på 1 sal.Bagsiden, der mangler en dør, den er kommet idag.

For 3 uger siden kom vinduerne endelig, og ugen efter i de første dage af februar begyndte den nye tømrer at montere beslag og vinduer. Nyt VVS firma helt fra Skive gav den en ordentlig skalle, og vi gik weekenden i møde med varme på 1 sal. Det giver ekstra kræfter når der er varme og man ikke arbejder i mørke med pandelampe og projektør.Jeg synes huset ser rigtigt flot ud i længdeprofil, prøver at forestille mig hvordan det vil se ud til sommer, næste år og måske om 5 år.

Vores hoveddør.
Vi har ligget vandret lige siden, der er så mange løse ender, små og store opgaver som vi selv er nødt til at lave. Vores husombygning skulle aldrig havde været et delvis gør det selv projekt, men i takt med at vi må erkende vi er blevet svindlet og bedraget. Ja så et kassen tom. Vi har betalt for arbejdet, men det er ikke udført, så nu hænger vi selv på alt der ikke kræver fagautorisation.

Venterferien er en kærkommen ferie. Vi er igang med parketgulve, og den sidste finish i køkkenet.


Snart skulle vi gerne have to værelser klar til indflytning, og et par badeværelser der fungere, sammen med køkkenalrummet er det nok til at vi kan flytte ind. Det er også blevet mere akut, vores luftvarmepumpe er stået af, og nu overlever vi på traditionelle elpaneler i de gamle hus....

Jeg lægger parket, med hjælp fra min ven, der ligeledes heller ikke er håndværker.

Så smuk kan det være en morgen i februar, men uff hvor har vi haft det koldt.


Køkkenhaven venter bare på foråret.


Det emmer lidt af forår, når fuglene synger sådan en morgen

20 kommentarer:

Susanne Jensen sagde ...

Hvor må det være dejligt for jer endelig at komme videre! Virkelig godt valg af vinduer, som passer til huset. Jeg er vild med thujaerne, og jeg undrer mig over, at de allerede ser så høje ud. Det er spændende og en fornøjelse at følge jeres projekter!

Jette sagde ...

Hej Henrik.Hvor er jeg glad på jeres vegne.Nu er der endeligt sket noget.
Og hold da helt op !!!! det ser bare SÅ godt ud med de nye vinduer og døre.
Dejligt at i nu snart kan flytte ind i et tæt hus.
Og foråret nærmer sig jo.........og det gør det hele lidt nemmere.
Rigtig god arbejdslyst Jette

Høneballehaven sagde ...

Det har været en hård omgang for jer, det er snart længe siden, I startede. Men hvor er det blevet smukt at se på nu, hvor vinduerne er på plads.
Synd I blev snydt af håndværkerne, men sejt at I klarer at lægge parketgulv selv. Nu går det vel endelig den rigtige vej, snart er både hus og have flot.
God arbejdslyst

Mette Grønhøj Sørensen sagde ...

Wauw, hvor ser det bare godt ud :-). Dejligt at det nu skrider fremad. Flot længdeprofil af huset og jeg kan sagtens forestille mig, hvor flot det kan blev med oliventræer og andre krukker med fransk stemning. Rigtig god arbejdslyst. Mange hilsner Mette

Kjeld Slot sagde ...

SUUUUUUUUUUUUUUUPER SEJT!
det bliver stort!
bedst
Kjeld

Elin sagde ...

Hvor er det godt! Med vinduer i, og varme, er det ikke helt håbløst! Og nu kommer foråret og om et par år er alle fortrædeligheder glemt! :-) God onsdag og god arbejdslyst!

Henrik Havehjerne sagde ...

Godt kæmpet! Vi er mange der føler med jer og hepper fra sidelinien. Vi ved det bliver godt og med alt det I har nået på den korte tid...ja, så må de næste 10 år altså blive ret kedelige og ondholdsløse! Jeg siger det bare - sørg for at få en ekstra hobby til at udfylde alle de tomme timer :-)
Hilsen og god karma fra Henrik Havehjerne

Kirsten Boutrup sagde ...

hvor dejligt at der snart kan ses en ende foran jeg, træls på godt jysk, at I skal igang med nogen opgaver fordi andre har snydt jer. Det er ærgerligt og jeg ville ønske at I kunne være foruden, men godt at I har mod til at gøre tingene selv og with help from some frinds skal det nok gå. Det ser ihvert fald sådan ud på billederne.
Jeg kan sagtens forstille mig hvordan det kommer til at se ud, og det bliver bare så godt
Kh
Kirsten

Sussi.Sussinghurst sagde ...

hep hep hep - det bliver bare så superovernaturligt fint

grethe pedersen sagde ...

Skønt at se hvor det skrider i en god retning. I er bare så seje...af hjertet tillykke.

Susan Durup sagde ...

Hvor er det bare flot - hold da op hvor er det flot.
Sikke et arbejde og føj altså hvor er det ØV at I er blevet snydt. Det er bare ikke i orden, og jeg håber I holder gejsten og skruen i vandet.
Når I snart er færdige - og snart har jeres helt unikke drøm af et hus, så vil I elske hver en tomme, og I vil nyde at kunne sige at det har I selv stået for.
Jeres udsigt er fantastisk og jeg kan godt forstå at du drømmer om fremtiden dér. Jeg er også sådan en der ser ting for mig ... jeg ser for mig hvordan det vil blive når et projekt er færdigt. Når tiden er til at nyde og til at få hverdagen i gang... så ved jeg som regel hvordan resultatet vil se du ;-)
Fortsat god arbejdslyst og god gejst. Udfordringer og modgang gør jeg seje - og hammer gode til "gør det selv" :-)
Mange hilsner fra Susan

Eirin - Lars Bjerke sagde ...

Hei Henrik.
Det blir jo bare helt fantastisk! Tenk at om et år eller noe slikt, så er presset borte, og dere kan se tilbake på det hele. Dette kommer til å bli utrolig fint, og vi skal da komme innom og se til sommeren. Du nevnte noe om når vi skal til Silkeborg. Kan du gi meg din mailadresse så jeg kan nå deg. Fant den ikke på bloggen.

Hilsen Lars

lise skovfoged sagde ...

Ej hvor ser det godt ud. Dejligt at I endelig har fået fat i ordentlige håndværkere, så i snart kan flytte ind i huset. Held og lykke med et sidste.

Esther - Ildkattens Scriptorium sagde ...

Det er da bare superflot med de vinduer og døre. Er helt vild med det runde hobbitvindue :)

Frede sagde ...

Holder vejret af bar' benovelse - hvor er det blevet godt! De vinduer gør så meget godt for huset og den franske drøm! Jeg krydser fingre for at alt bare kører på skinner fra nu af, så I kan nærme jer resultatet skridt for skridt uden flere benspænd! Sejt, at drømmen er så stærk, at I ikke lader jer slå omkuld af modgangen - det kræver om noget et godt ægteskab - respekt!

Henrik Eriksen sagde ...

Hej Susanne. Du har ret det der thujaer, har faktisk lagt en den del til 50 cm på 2 år, jeg har lige kigget på gamle billeder.

Hej Jette, hovedet på sømmet, et tæt varm og dejligt hus. Uff vi glæder os, og vores to små drenge.

Hej Lisbeth, Ja vi må virkelig holde os målet for øje, et smukt hus i det som jo gerne også skulle blive en skøn fransk have.

Hej Mette. Dejligt du også kan se det for dit indre øje, vi er blevet helt proff til at knibe øjnene sammen og forestille os...

Venligst
Henrik

Henrik Eriksen sagde ...

Hej Kjeld, det har i hvert fald været suuuuper sejt, sikke det trækker tænder. STORT et vist da ordet i mere end en forstand. Men det ved du jo fra selvsyn.

Hej Elin, du har ret håber jeg, tiden udvisker de værste trængsler....om 2-3 år.

Hej Henrik, jamen vi er også igang med at udvide hobbyinteressen...vi skulle jo nødigt komme til at sidde ned og nyde det hele. En rigtig havemand har mange siddepladser i haven, men sidder der sjældent.....Men det kan jo prøves i små skridt. Jeg elsker heldigvis gamle biler.....Citroen.

Hej Kirsten. En vens ekstra hænder er lige det der skal til. Lidt optimisme og fremdrift.

Kærligst
En meget træt mand

Vivi sagde ...

Det bliver så godt :-)
Huset ser lige så skønt ud, som jeg havde forestillet mig, nu hvor det står med vinduer og døre :-)
Det bliver vildt spændende at se det haveanlæg, der skal være foran huset. Sikke en stemning i kan få skabt :-)
Fortsat god arbejdslyst.

Bente Holst sagde ...

Hvor ser det bare godt ud :-) - Det bliver SÅ fint, når I bliver færdige :-) Held og lykke med færdiggørelsen af projektet!

Henrik Eriksen sagde ...

Hej Susan, tak for dine meget opmuntrende ord, du ved jo om nogen at man må tage skæbnen i hånden og selv påvirke udfaldet.

Hej Lars, min mail ligger ikke på bloggen, pga. risiko for spam. henrik.odont@gmail.com

Hej Lise, ja det er lige før vi kan flytte ind.

Esther. Det runde vindue, ja er det ikke skønt. Det giver karakter og charme....

Hej Frede. Ja man har brug for et stærkt ægteskab, og den samme drøm. Vi kigger fremad, og glæder os til mere tid i haven.

Hej Vivi. Tak skal du have, det er også haveanlægget foran huset der hele tiden er på min nethinde. Det skal binde det hele sammen, og skabe harmoni i ensemblet.

Hej Bente. det bliver bare så fint, det siger vi også igen og igen. Når støvet nok engang står os om ørene.

Venligst
Henrik, efter 6 dage brak med influenza.....%&¤#"%&¤