lørdag den 9. april 2016

Den enes skrot, den andens guld

Vi har fundet genbrugsguld.


Det ligger faktisk lige 2 år tilbage i tiden, men i en Påskeferie i Sydfrankrig havde nogle nye lejlighedsejere smidt de gamle møbler ud. Herunder også et helt sæt originale jernmøbler. Ja de var rustne og ikke så pæne, muligvis ikke praktiske til en lejlighed på etagen. Men helt originale, og sandsynligvis fremstillet i 60-70´erne.


Nu kommer jo så altid spørgsmålet om patina og gamle møbler. Der er helt sikkert nogle der vil foretrække dem som de var, let ruste med afskallet maling. Det har helt klart også sin charme, men nu mest på billeder, eller hvis man ikke sidder i dem. (Rustpletter på tøj og hynder).

Bemærk skyggeeffekten på væggen, det er en skøn del af charmen

Det færdige resultat.

I hvertfald, jeg sleb dem grundigt. Så fik de antirustmaling, og herefter 2 gange med Marineblå. Resultatet er smukt, over alt forventning og meget anvendeligt som farveindslag i haven. Men hvordan får man 4 stole og et bord med hjem fra Frankrig, uden at det koster ? Vores bil plejer at være fyldt. 2 Børn og en stor hund i bur, samt alle de franske varer vi bruger i husholdningen. Der er ikke plads tilovers når vi kører hjem. Derfor har bord og stole bare stået og ventet på en lejlighed. Nu har vi fået en bagageboks til anhængertrækket, og det giver lige pludselig mere plads. Bordet klappet sammen og skruet fra hinanden, 4 stole stablet og på langs i bilen, så kom det endelig med hjem.

Det kunne godt være Provence


I en fransk have, må det jo blive franske møbler, n´est ce pas ? Foråret er kommet til Sydfrankrig og nu også til Min franske have med palmerne ude af deres vinterhi.


Bienvenue au Printemps

19 kommentarer:

Høneballehaven sagde ...

Hej Henrik
Jeg er ikke så meget til de der gamle møbler med patina, men så flot som du har malet det, ja så kan selv jeg lide det. Det ser godt nok flot ud hos jer nu, jeg bemærkede, at du er med i kataloget om åbne have, det er fint.
Hilsen fra Samsø

Fru Friis sagde ...

Wouw... Henrik! Virkelig et kup, og hvor er de blevet flotte i den blå farve. Nu begynder det virkelig at ligne en fransk oase, blå himmel, krukker og møbler og nu også med palmer... meget elegant.
Jeg bemærkede også at du holder åben have, håber jeg får mulighed for at komme forbi, men ved det ikke endnu.

grethe pedersen sagde ...

Hold nu op Henrik,du er bare så skarp til at gengive en bid af det syd franske tak for det...selv er jeg bare faldet for alt dernede...
Skønt at se Jeres byggeri skrider fremad...hjertelig tillykke til Jer.
Mvh. Grethe fra Haveliv

Ninas have sagde ...

De er så flotte. Skøn skyggevirkning på væggen, som du selv skriver, og hvilken fantastisk farve, du har valgt til møblerne.
Et kup - ja, men også et flot stykke arbejde bagefter.
VH Nina

Henrik Eriksen sagde ...

Hej Lisbeth.
Kan læse du har det med rustne møbler som jeg.....Vi har tilmeldt os åben have med overskriften om en have i sin spæde skabelse. Bare lige for at advare om at det ikke er et modent udtryk med patina og store gamle hække.

Hej Fru Friis, du skal være så velkommen, og bliver det ikke denne gang, så holder vi åben have i årene fremover også :-)

Hej Grethe, tak for rosen. Vi prøver virkelig at holde os på sporet, og ikke blande for meget andet ind i helheden. Det er en kunst ud i begrænsning. Sydfrankrig er noget der besætter en, som kan virke helt overtagende.

Hej Nina, et rigtigt labour of love. Jeg elsker de smukke jernmøbler, og vender og drejer mig altid efter smukke møbler.

Venligst
Henrik

Susanne Jensen sagde ...

Hvor bliver det bare godt! Skønne møbler, og på billede 5 længes man bare efter en tur til Sydfrankrig.

Jeannett Fruergaard sagde ...

jeg er vild med dine møbler sikke en forvandling, de er blevet super smukke, og ja en fransk have må da have ægte Franske møbler, godt i endelig fik dem med hjem. Det er blevet så fin hos jeg, jeg nyder at følge jeres hus og have udvikling (selv om jeg er lidt dårlig til at skrive kommentarer) Jeg håber også jeg kan få det passet ind så jeg kan komme forbi til åben have, vil virkelig gerne se jeres have. God søndag

Eirin - Lars Bjerke sagde ...

Møblene ble utrolig fine,og på det nest siste bildet se det virkelig ut som det kunne være fra Provence :-)
Du må ha stor takhøyde og god plass for å overvintre de palmene (flotte).
Lykke til med videre framdrift !

marie sagde ...

Fint farvevalg - nu mangler I bare nogle franske sommertemperaturer.

Jette sagde ...

Hej Henrik.Der sker da noget hos jer.........og det ser superflot ud foran jeres hus.
Og de møbler kunne jeg da heller ikke gå forbi.Godt at i fik dem med hjem.........og sikke en skøn farve.
Nu er der virkeligt dømt Sydfrankrig hos jer.
God søndag Jette

Casa Rosen- en Kolonihaveblog sagde ...

Hej Henrik
Først så sad jeg og tænkte "hvordan i alverden får de alt det med hjem" men så kom svaret længere nede.
De franske møbler er ganske enkelt bedårende og de er da blevet så flotte i den blå farve.
Nu ligner jeres hjem jo en bid af Frankrig allerede. Jeg vil også prøve at se om ikke vi det bliver muligt at komme til jeres åben have.
Måske vi sjællændere kan samle en bilfuld.
Hilsner fra Linda

Mette Grønhøj Sørensen sagde ...

Hej Henrik. Skønne havemøbler og fed farve de har fået. Og middelhavsstemningen - den er der :-). Mange hilsner Mette

Kirsten Boutrup sagde ...

fine blev de, og farven er flot og passer ind i det franske i Dk. Jeg har det også sådan at møblerne skal plejes og behandles hvis de skal anvendes, eller må de gerne stå med patina hvis de skal fremstå i en elle anden opstilling.
Jeg sad og tænkte da jeg læste hvordan fik de så med hjem, men det er godt med et ekstra opbevaringssystem på bilen, når man ved på forhånd at pladsen bliver trang
Kh
Kirsten

Sussi.Sussinghurst sagde ...

parfait

Karina sagde ...

Det kunne da i dén grad være i Provence :-)
Hvor ser det godt ud og vildt lækker farve i har malet dem i.
Meget gennemført. Sådan!

Henrik Eriksen sagde ...

Hej Susanne, ja længes er ordet. Jeg længes hver evig eneste dag. Tror det er derfor vi skaber dette lille hjørne af Sydfrankrig.

Hej Jeannett, I har vist selv hænder fulde af haveprojekter. Jeg er heller ikke altid så god til at lægge en kommentar, der er jo så mange blogs jeg skal nå at læse hver dag.

Hej Lars, joo vi har en pæn højde til at opbevare palmerne, men nu er det slut, de skal gerne plantes ud i haven.

Hej Marie, du har så ret, lige nu minder det ikke rigtig om Sydfrankrig på vejrfronten, men vi danskere er jo ukuelige optimister. I år bliver det en kanon sommer.

Venligst
Henrik

Esther - Ildkattens Scriptorium sagde ...

Det ser kanongodt ud efter de er blevet malet. Jeg er heller ikke særlig meget til den der "shabby-chic" stil (er det ikke det det hedder?)

Jeg kan vældig godt lide patina f.eks. mos på sten osv...men møbler må altså gerne se pæne ud..det var jo også derfor vi satte vores bænk i stand. Jeg glædes over hvor flot den er blevet hver eneste dag nu.

Jeg når INGEN haver til Havefestivalen i år, da det lige præcis er i den weekend jeg holder min 50-års fødselsdag, så det må blive en anden gang.

Livsnyderhaven.dk sagde ...

Du har styr på det, jeg er meget imponeret. Det er så fedt når man kan finde ting der skal smides ud og genbruge dem. Det giver en super følelse at være kreativ. Jeg er ked af ikke at kunne komme forbi din åben have, da jeg selv har åben have netop den dag. Det må vi time bedre næste år.

God søndag!

Henrik Eriksen sagde ...

Hej Esther.
Grænsen imellem patina og forfald er rigtig hårdfin når det kommer til møbler, shabby er bare ikke lige mig. Eller dvs jeg er ikke så dygtig at det vil komme til at se godt ud, dertil er denne form for boligindretning ikke intuitiv for mig.

Hej Maria
Ja dårlig timing, men jeg kommer gerne og besøger jer i fremtiden, må bare se det fine orangeri I har og haven der følger med. Vi var enorm heldige med stole og bord, originalt og gratis.

Henrik