mandag den 25. april 2016

Hække, træer og rum.

Det drejer sig om skelettet.


Altså havens. Vi arbejder trofast indenfor rammerne af haveplanen, og vi begynder langsomt at kunne ane de forskellige haverum.
I efteråret satte jeg hækken imellem lavendel harlekin og den eksotiske have, nu er turen kommet til afgrænsningen imellem det store parterre og den eksotiske have samt spejlhaven. Det er lidt underligt, når man kigger på papiret er haven egentlig ikke så stor, når man bare går omkring synes den rimeligt overskuelig. Men når spaden skal i brug. Uh ha så er det lige pludselig en stor have.

I forgrunden gravet ud til fundament til mit lille "franske" drivhus


Her kigger vi ind i den "eksotiske have" og videre imod lavendel harlekin, for enden vores lille høj og det uendelige landskab
Jeg plantede 16 meter hæk i efteråret og igen 16 meter blev det til denne gang. Som altid når man lægger en have om, skal der lige ryddes først inden det sjove arbejde begynder. I kender det der om den store by i Italien. Men alle arbejder udført tæller.

Ca. maj 2015

Jeg har også fået plantet 4 ud af 6 store plataner, en i hvert hjørne,  det er også noget der straks kan ses og giver rumfornemmelse. Nu skal de sidste også i jorden, der skal bare lige gøres klar først.


Vi får stillads op igen her en af dagene, så skal facaden pudses færdig og males, herefter kommer huset til at se "færdigt" ud, bortset fra skodder. Men need to have/ nice to have.
Vores fokus vil være på haven, og så må vores B & B igen vente.

Men nu forår

11 kommentarer:

Høneballehaven sagde ...

Hej Henrik
Ja nu må der være fokus på haven, mon ikke du er glad for det, det er det sjove, der skal til at ske nu, selvom den virker stor, når der skal graves. Man kan se, der sker noget. God arbejdslyst.
Lisbeth

Jette sagde ...

Hej Henrik.Så sker der lidt i haven.Det bliver skønt når i får drivhuset op og kan få lidt tomater og agurker derind.
Dejjjjligt med den smukke udsigt over markerne.
Men har da lige et spørgsmål.Hvad er der på bagsiden af huset?
Eller har du fortalt det.Spændende når i får skodder op..........så ligner det rigtig et fransk landhus.
Her bliver der også lavet nye bede..........men ønsker i høj grad lidt varme og sol.God aften Jette

Vivi sagde ...

Der er da sket vildt meget hos jer det seneste år, og hatten af for at i har overskud til at tage fat i haven, når i ikke engang er færdige med huset.
Det bliver vildt flot det hele :-)
Jeg glæder mig meget til at følge udviklingen i jeres have.

Jeg går og tripper efter bedre vejr (mindre regn og blæst, samt højere temperaturer). Synes ikke rigtig jeg har fået lavet ret meget i haven her i april.

Henrik Havehjerne sagde ...

Dejligt at I kan se tingene tage form, nu bliver det jo først rigtigt sjovt! Jeg glæder mig til at se dit fine drivhus monteret - det kommer virkelig til at slå tonen an udi det franske! :-)
Hilsen Henrik Havehjerne

Lisbeth sagde ...

Spændende.... det tager form og det ses tydeligt når der er blade m.m. på planterne. Jeg misunder dig ikke tørvegravning, men det bliver jo så godt så godt, jeg glæder mig til at se mere:-)

Malene, Lad Romantikken Blomstre sagde ...

Hej Henrik
Dejligt med et indlæg, som handler om haven.... selvom jeres husprojekt absolut også er spændende. Men jeg har glædet mig, til der blev mere tid til haveprojekter på bloggen også.
Sikke en flot plan, det bliver rigtig godt.
Jeg tror jeres have bliver et sted jeg rigtig gerne vil se, når I er kommet lidt længere med det.
Venlig hilsen
Malene

Livsnyderhaven.dk sagde ...

Meget spændende at se haven blive til, lidt efter lidt. Har du overvejet at lave niveau forskelle? Eller forhøjninger for at skabe læ og rum i haven? A la Anne just. Bare et indskud. Det er et fantastisk vejr vi går i møde, så bliver det skønt at skulle i haven!

Henrik Eriksen sagde ...

Hej Malene, du skal være meget velkommen Til den tid. Du rammer hovedet på sømmet, vi er også glade for endelig at kunne komme i haven. Det var aldrig et ønske at være medbygger, alias færdiggøre det arbejde vi har betalt for. Mere tid i haven, det løfter hjertet

Henrik Eriksen sagde ...

Hej Maria. Ja billeder kan hurtigt blive flade. Vi arbejder med en del niveauforskel, især fordi som du nævner, skaber rum. Men også fordi sydfranske haver ofte er på skrånende grunde, med trapper og niveauspring. Vi er faktisk meget heldige, haven falder ca 2.5-3.0 meter. En sjældenhed hvis man var bundet i en traditionelt parcelhushave. Skal nok tage bedre billeder, så det træder mere frem.
God dag i haven
Henrik

Henrik Eriksen sagde ...

Hej Maria. Ja billeder kan hurtigt blive flade. Vi arbejder med en del niveauforskel, især fordi som du nævner, skaber rum. Men også fordi sydfranske haver ofte er på skrånende grunde, med trapper og niveauspring. Vi er faktisk meget heldige, haven falder ca 2.5-3.0 meter. En sjældenhed hvis man var bundet i en traditionelt parcelhushave. Skal nok tage bedre billeder, så det træder mere frem.
God dag i haven
Henrik

Susan Durup sagde ...

Åhhhh hvor er det bare flot... jeg er stor fan :-)
Sikke et overblik I har måtte have i sådan et projekt, og sikke en sans for hvad der er smukt og hvad der virker.
Hep hep... jeg glæder mig SÅ meget til se endnu mere fransk inspireret have og hus.
Knus og dejlige forårsdage til dig.
Susan