torsdag den 16. juni 2016

Friske tropper

Så har jeg fået nye lavendler.
Pænt indpakket og leveret fra Holland. Jeg har udlagt næsten 3 m3 filtersand i lavendelbedet, og udplantet erstatningerne.Desværre får I ikke noget billede af de nyudplantede endnu, det regnede for meget til foto.
Til september er det så min plan at løfte de gamle planter lidt op vha. en greb, så de på den måde kommer op i de 10 cm filtersand. Men lige nu skal de nok klare sig, og se smukke ud hen over sommeren.

Kun som en midsommer aften
Jeg prøver at svare jer alle når I tager jer tid til at lægge en kommentar, men må nok erkende batterierne er ved at være flade, når det bliver for mørkt til at være ude. Det kender I sikkert godt. Håber I bærer over med mig.
Måske nogle kommer forbi i august, så må vi hente lidt tid der.

Lige straks er det midsommer !

15 kommentarer:

Therkild Rohde sagde ...

Kæmpe projekt i er igang med med både have og hus på en og samme tid. Ja det sætter sine begrænsning på hvor man når. Glæder mig til at forsætte med at følge jer og glæder mig til at se hvordan den franske plet på dansk jord kommer til at se ud, når det er "færdig", for helt færdig bliver man aldrig med en have, det er jo det dejlig ved haven. Der er altid noget nyt ved en have fra år til år. Du skriver at du har fået plante hjem fra Holland, hvor er det du bestiller planter fra?

Lisbeth sagde ...

Jeg krydser fingre for både de gamle og nye planter, det er spændende om de kan klare sig her :-)

Anne Vestergaard Jørgensen sagde ...

hej henrik,
Det bliver spændende at følge de nye planter. Jeres have er bare så helt igennem gennemført et projekt. Dejligt og en skøn haveblog du har med det hele.

Ege Bech sagde ...

Dejligt med pakker med godt indhold
Pøj pøj med det hævede bed...............nu skal det funke ;-)

Livsnyderhaven.dk sagde ...

Hvor er det spændende. Jeg kender dog godt, når batterierne er flade - så slap du endelig af. Bloggen render ingen steder. Jeg sidder og tænker om det er nogle specielle typer planter du har hentet fra Holland? Svaret må jeg få engang når vi ses i jeres eller min have.

Henrik Eriksen sagde ...

Hej Therkild, ja vi har nok taget munden for fuld. Men en ekstra indsats nu, lønnet sig senere. Jeg køber hos Bastin.nl fungerer upåklageligt.

Hej Lisbeth, jeg håber det lykkes at holde dem i live her i anden omgang. Men hvis man eksperimenterer må man jo også leve med mislykkede forsøg.

Venligst
Henrik

Henrik Eriksen sagde ...

Hej Maria. Det er forskellige sorter af lavendel som jeg ikke kan købe i Danmark. Nu skal der laves stiklinger....
Venligst
Henrik

Henrik Eriksen sagde ...

Hej Anne, mange tak skal du have. Vores projekt er jo en smule utopi i Danmark. Men jeg håber at kunne åbne op for et andet syn på især de skønne sydfranske haver. Venligst Henrik

Henrik Eriksen sagde ...

Hej Ege, ja det er i hvert fald første trin, der skal nok endnu mere grus til, men nu er jeg i gang. Planter med posten, er som juleaften...
Venligst
Henrik

Vivi sagde ...

Håber det lykkes med lavendlerne denne gang. Du gør da hvad du kan for at skabe gode vækstbetingelser til dem :-)

Nette sagde ...

Hej Henrik

Jeg noterer mig igen, at I atter gør tingene ordentligt og i den store skala. Jeg har fuld forståelse for, ar du ikke bruger de sidste kræfter på at blogge, men indrømmer at jeg er nysgerrig efter at vide, hvilke sorter, du allerede har haft succes med, og hvilke sorter du nu har anskaffet dig.

Jeg bemærkede for nyligt, at CD havde taget et billede fra første sal i sit hus for bedre at vise havens linjer. Jeg går da ud fra, at det var årsagen. Var det ikke en ide for dig også, da linjer og mønstre er en vigtig del af det, du har gang i netop nu? Jeg finder det meget spændende at følge med i dine projekter, men forventer ikke nødvendigvis svar. Fortsat god arbejdslyst 🍂🌱🍃🌾🌿

Jette sagde ...

Hej Henrik.Ønsker dig held og lykke med all dine nye lavendler.
Du har da gjort hvad der er nødvendigt for at de kan trives.
Men synes din have er ved at vise sit værd.Er vild med dine slanke cypresser..........gad godt at have sådan et par stykker her i min have.
Fortsat god arbejdslyst Jette

Henrik Eriksen sagde ...

Hej Nette, jeg er i fuld hang med at tage billeder, men planterne er så små at de næsten ikke ses....men for dig skal jeg nok lægge et par stykker op.

Hej Jette. De smukke søjlecupresser er virkelig grafiske i sit udtryk, og totalt fransk/italiensk i impact faktor. Er lige igang med at sommertrimme dem, så de igen kan stå stamt. (en lille hemmelighed, det er faktisk thuja :-)) men det skal man tæt på for at se.
Henrik

Elin sagde ...

Hvor bliver det dog smukt! Håber du får held med dine lavendler, men du har jo lavet et grundigt forarbejde! Jeg selv har aldrig kunnet dyrke lavendler, de ender altid med at gå ud. Jeg vil meget gerne komme og se til august, er det noget med lodtrækning ligesom hos CD, eller hvordan kommer man i betragtning til et besøg?

Henrik Eriksen sagde ...

Hej Elin, der er ingen lodtrækning, tror ikke vi bliver overendt, haven er jo hverken "færdig" eller specielt markedsført. Vi har skrevet i haveselskabets liste, det er en have i sin etableringsfase.
Du skal være meget velkommen, og husk at medbringe en god forestillingsevne.
Venligst
Henrik