tirsdag den 13. juni 2017

Efter åben have

I Søndags havde vi åben have.


Det var en svær tid lige op til, regn på alle hverdage gav ikke meget tid til at gøre klar i haven, med mindre man var iført dykkerdragt. Her fik vi knap 70 mm på 4 dage, det meste fra eftermiddag og aften.
Det var en stille og rolig omgang, og meget godt for det. 15 gæster kiggede ind og vi havde god tid til at tale med dem alle.

Vilde blå Iris fra en vejkant i Sydfrankrig, nu i vores have

Et sjældent solskinsbillede fra ugen
Et par meget flittige bloggere og trofaste følgere var i blandt.
Her et længe ventet møde, Vivi og Husbond HJ som kiggede ind, og vi fik en meget lang havesnak. Vi har meget tilfælles, alle har vi givet os i kast med et stort haveprojekt, og de knokler virkelig i deres have ved Billund .

Vivi og HJ, med udstyret i orden
Jeg kan kun beundre og anerkende den energi og kraft de lægger for dagen, og en ting er vi meget enige om. Det der græs, det kan virkelig være en stor opgave at holde, i forhold til tætte bede. Men som hvilepauser og grønt tæppe har det dog også sine kvaliteter. Kig forbi Vivis blog mitgronneunivers.blogspot.dk og se vores have igennem en anden linse.

Henrik "havehjerne" og min hustru i lang samtale
Henrik Havehjerne kiggede forbi igen, som sædvanligt kom vi hurtigt langt omkring i snak om kontruktioner, haveanlæg og alle de spændende projekter Henrik gennemfører i den ikke alt for store have i Ballum. Man kan godt mærke at Henrik rigeligt har energi til en endnu større have, men lige nu omsætter det hele i at optimere en sommerhushave, hvor man altså ikke lige kommer forbi hver aften med vandkanden. Det stiller nogle helt særlige krav til havens planter og planlægning. Kig forbi hos Henrik på havehjernen

Det er den skønneste tid, endnu er alt muligt

NB vi holder åben have igen Lørdag den 19 august, 11-17, her skal der gerne være lavendler i blomst og det store parterre skal begynde at vise sine kvaliteter

8 kommentarer:

Høneballehaven sagde ...

Hej Henrik
Det er lige tilpas med besøgende, så man kan nå at tale med alle.
Jeg hørte om en, som ikke var tilfreds med 200 besøgende, godt det ikke er mig.
Hilsen Lisbeth

Henrik Havehjerne sagde ...

Det var hyggeligt! Det er så spændende at se hvordan ting udvikler som og ikke mindst følge processen med til- og fravalg undervejs!
Hilsen Henrik Havehjerne

Haveliv i nr. 16 sagde ...

Hej Henrik. Dejligt at høre at det var en god dag med tid til at tale med gæsterne. Jeg har læst Vivis indlæg og nød at se jeres have igennem hendes kamera :-). At have have er og bliver en proces, og I er kommet rigtigt langt. Det ser rigtig godt ud. Mange hilsner Mette

Henrik Eriksen sagde ...

Kære Lisbeth. 200! uff det var godt nok mange,det tror jeg ikke haven ville kunne holde til, og jeg slet ikke. Det er et stort arbejde at holde åben have, især fordi der skal tages højde for vejret, bliver det regn, skal der sættes overdækning op. Lidt at drikke til de besøgende og generel oprydning af de ting der kan ligge i vejen. At man derudover jo gerne ønsker at haven lever op til sit bedste er jo blot en del af det.....

Kære Henrik. I har jo været med fra starten, og kan virkelig ved selvsyn se, hvordan haven udvikler sig fra år til år. Det var en stor fornøjelse, at vi havde tid til at tale ekstra sammen om de mange detaljer og overvejelser i havens anlæg. Samt alle de andre emner vi fik berørt samtidig.

Kære Mette. Glæder mig du kunne lide billederne fra Vivis blog. Det var meget fine billeder som viste haven fra den bedste side. Men dog også ærligt.
Venligst
Henrik

Heike Ebner-Therkelsen sagde ...

Hej Henrik.
Dejligt at i havde en skøn åben have.
Vi kommer igen på besøg, når lavendelerne springer ud. Og vi glæder os.
Hilsen Heike

Fru Kat sagde ...

Vi vil i hvert fald håbe vi kan komme og se lavendlerne i august. Det ser rigtig flot ud i jeres have.

Frk. Anemone sagde ...

Dejligt med en vellykket Åben have dage - og det var det da ifølge de indlæg jeg har læst om det.
I har en spændende have og det er så utroligt hvor meget I har nået på den tid.

Henrik Eriksen sagde ...

Kære Heike, vi vil glæde os til at se jer igen og høre om fremtidens have.

Kære Fru Kat, I skal være meget velkommen, og når I det ikke denne gang, så blomstrer lavendlerne sikkert også næste år.

Kære Frk. Anemone
Jo det var en fin åben have dag, kunne godt havde ønsket os lidt solskin til at give mere provencestemning, men ellers klager vi ikke.
Lidt travlt har man vel altid i haven.....

Venligst
Henrik