mandag den 20. februar 2012

Det dufter lidt af forår

De første gæster banker på.

Krokus i hækken står beskyttet, så de er kommet frem for at hilse på solen og os andre.Det er lidt mere forår i drivhuset.


Jeg har vandet mere i drivhuset idag, der begynder at være planter som skal bruge vand, denne tid er den sværeste vand, men ikke for meget vand. Varme fra solen, men ikke mere end max 8 grader, det er jo ikke rigtig forår endnu. De fine små lavendler der har slået rod i det lune efterår.
L. Hidcote Giant
L. Impress Purple
L. Imperial Gem.
L. Rosea.
L. Gros bleu
Man kan virkelig se der er forskel især på løvets farve og form.Jeg synes de plataner er vokset over vinteren, kan det virkelig passe? Nej vel, men der er ingen tvivl om at der kommer mange blade og en fin tæt krone i år.
Farven på kasserne har vi været rigtig glade for, den har lyst lidt op her i vinter med sin optimistiske lysegrønne glans.


Det ser ud til de små buksbom planter virkelig har fået fat her i toppen af Versailleskasserne, de skulle gerne danne en fin grøn bund, om 1-2 år endnu.


Det bliver vist varmere her sidst på ugen, og de siger at vinteren er forbi for denne gang, altså den sibiriske, mon ikke der stadig kan nu at komme et par overraskelser inden den 21 marts, som for mig markerer forårets begyndelse.

10 kommentarer:

Høneballehaven sagde ...

Hej Henrik
Jeg sad netop og ledte efter din blog, så var du der pludselig med et dejligt nyt indlæg om forår, krokus, lavendler og buksbom. Hvor ser det godt ud med dine platantræer i de fine kasser.
Jo jeg har såmænd tænkt meget på dig i dag, fordi jeg læste din historie om, at du har fået arbejde på Nordfyn og kører turen hver dag fra Århus til Fyn. Uhadada det er noget der trækker tænder ud, og giver dig ikke meget tid derhjemme til familie og have. Den nød er svær at knække, jeg håber I finder ud af det. Det er svært at opgive sit ønskejob, når man endelig har fundet det, og i øvrigt heller ikke særligt klogt i disse tider. Held og lykke med at finde ud af det.
Bedste hilsener
Lisbeth
Samsø

Vivi sagde ...

Hvor er dine krokus langt fremme :-)
Du er altså noget skrap til det med stiklinge formering. Det bliver spændende at se forskellene på dine lavendler, når de vokser rigtigt til :-)

Lavendelfryd sagde ...

Superlækre kasser. Jeg må sætte min mand i sving :o)Og tak for forårskigget. Jeg var i Esbjerg i dag og der stor også krokus som var længere fremme end herovre. Er der havet som holder jer varme mon?

Helle sagde ...

Skønne Versailleskasser og en god farve.
Det bliver jo ikke mindre end himmelsk når Platanerne får blade og Buskbommen vokser til.......men kan træerne godt "nøjes" med så lidt plads til fødderne? Er det noget med at studse krone til?

Henrik sagde ...

Vivi. Succes med stiklinger, i hvert fald med lavendel, men hortensia stiklingerne har det svært i mit drivhus om vinteren. Rigtig mange rådner, så de får nok for meget vand.

Der er nok ingen tvivl om at den kystnære relation bevirker at her bliver knap så koldt, men jeg har dog målt -18,5 her for blot 2 uger siden. Det handler nok i høj grad om klimakontrol, altså at skabe et gunstigt mikroklima i haven.
Versailleskassernes grovskitse står under nye projekter.

Helle. Jeg deler din bekymring for platanerne, og jeg planlægger heller ikke at de skal stå der i mere end 3-4 år. Men jeg har dog set større og ældre plataner i kasser som mine, det er mest et spørgsmål om at begrænse løvet og vand med gødning.
Henrik

Landbohaven sagde ...

Dine krokusser er langt mere fremme end her hos os.
Hvor ser det godt ud i dit drivhus.
Tak for kigget.

i min have sagde ...

Ser rigtig godt ud i drivhuset...er det en bromelia du har i drivhuset til venstre i billedet?
...og de Platantræer altså, hvor er de altså rigtig fine.
/henrik

Henrik sagde ...

Hej Henrik.
Det er Clivia jeg har stående der til venstre, det er siklinger fra en kollega. Jeg glæder mig utroligt meget til der kommer blade på platanerne i år, det bliver rigtig fint med en let skygge midt på dagen.
venligst
Henrik

Michael sagde ...

Hej Henrik!

I just nominated you for a Liebster Blog Award. I hope you haven't received one already! Please visit my blog for details.

Cheers,
Michael

Michael sagde ...

Hi Henrik,

No worries. They were only suggestions, not directives. I hope you do accept the award, though, as I really do enjoy your blog. I hope that many more people will learn about your wonderful garden and blog as well.

Best,
Michael