torsdag den 9. juli 2015

Husets ombygning del 10 ( juli )

Så er der "færdigmalet" på 1 sal.

Altså det vil sige, lofter og vægge har fået 2-3 gange hvid maling, endnu mangler vi at male det ene toilet, men der er lige lidt koordinering med elektriker der skal passe. Men ellers er vi nu klar til sidste fase, vinduer, og snedkerarbejde. Dette arbejde er i entreprisen, så der skal vi ikke på banen.Vi fik en maler til at lave lofterne, både i stueplan og 1 sal, det er givet godt ud, men alle vægge har vi selv stået for. Spartling, fuldspartling, samt opklæbning af filt og maling.

Som sagt færdigt på 1 sal, endnu mangler vi ca. 50 % i stueplan, men det er fordi de endnu ikke er klar til vores del af færdiggørelsen. (læs mangler stadig at blive pudset af mureren). Hvorfor laver vi malerarbejdet selv ?

Vores køkken og spisestue
To grunde.
1) Der var rigtig mange penge at spare, over 220.000 !! selv med materialer, og flere forskellige tilbud.
2) Vi må nok en gang konstatere at vores egen finish er bedre end den de professionelle leverer. Timelønnen, muliggør simpelthen ikke den dedikation der skal til.

Facaden er klar til at blive pudset, men det giver allerede nu et meget godt billede at det endelige udseende.

Himlen er så blå som en mistraldag i Provence


Herunder samme motiv for ca. 13 mdr siden og nu.

ca. maj 2014

Slutningen af juni 2015

Ferietid er også havetid

15 kommentarer:

Fru Friis sagde ...

Det bliver så flot - så flot! Måske det er hårdt arbejde med alle de vægge, samtidig med en dagligdag der skal passes, men jeg tror bestemt det er givet godt ud. Det må efterhånden også være "svært" at vente på at se huset med vinduer i, så kommer der virkelig sjæl i "øjnene" på den smukke bygning. Jeg ved godt jeg gentager mig selv, men det er dælme godt gået! :o)

Høneballehaven sagde ...

Ja der er langt igen, men flottere bliver det for hver gang, du viser det. Det vil som fru Friis siger pynte med vinduer :) men det kommer jo.

Jette sagde ...

Hej Henrik.Godt gået med al den maling.........men skønt at man nu kan se fremskridt.
Og jeg siger også at jeg glæder mig til at se huset med vinduer og døre.
Er også meget spændt på at se når i får køkkenet op.
Fortsat rigtig god arbejdslyst Jette

Henrik sagde ...

Kære Fru Friis, det gør ikke noget at du gentager dig selv, vi kigger også hver dag på huset og siger: Det bliver nu smukt, og så kan vi samle lidt kræfter igen.
Venligst
Henrik

Henrik sagde ...

Ad. Fri Friis og Høneballehaven. Der er absolut ingen tvivl, vinduer vil pynte gevaldigt på huset, og muliggøre den indvendige færdiggørelse. Vi venter i spænding, håber der kommer vinduer, vi har vores tvivl...

Henrik sagde ...

Kære Jette, jeg lover I skal nok få billeder når køkkenet kommer, det et jo virkelig der vi kan sætte et fransk aftryk. Resten kræver nye møbler....
Venligst
Henrik

Lone sagde ...

Det er altså super spændende at følge jer! Selvom det er hårdt, når man står midt i det, så er det sjovt nok bagefter en af de tider i ens liv, man husker mest tilbage på. Og snakker meget om - mest for alt det sjove! Så glemmer man ligesom lidt hvor seriøst hårdt og bøvlet, det var.

Og sikke et resultat I får. Det ser virkelig lovende ud.

Rigtig god arbejdslyst til jer,
Lone

Lone sagde ...

Det er altså super spændende at følge jer! Selvom det er hårdt, når man står midt i det, så er det sjovt nok bagefter en af de tider i ens liv, man husker mest tilbage på. Og snakker meget om - mest for alt det sjove! Så glemmer man ligesom lidt hvor seriøst hårdt og bøvlet, det var.

Og sikke et resultat I får. Det ser virkelig lovende ud.

Rigtig god arbejdslyst til jer,
Lone

Esther - Ildkattens Scriptorium sagde ...

Det er så skønt med før og efterbilleder.

Det bliver jo forrygende smukt, det projekt I har gang i :)

Henrik sagde ...

Kære Lone, altså mange tak skal du have, åh jeg håber så inderligt du har ret. Lige nu ser det stadig lidt øh... Sådan næsten færdigt, men med massive mangler, vinduer, alle gulve, alle badeværelser mangler alt udover afløb. Endnu ingen varmekilde, samt facaden der skal pudses og udvendige kloakker. De skulle være færdige med den forrykkede tidsplan her 1 aug. Det bliver nok ikke engang til 1 oktober...men vi presser på . Lige snart er det igen koldt efterår og vinteren lurer.
Venligst
Henrik

Henrik sagde ...

Hej Esther, jo huset bliver så smukt. Bedre end vi havde turde håbe, men en kritisk fase lige nu, vi kan ikke rigtigt gøre mere. Det hele afhænger af entreprenørens samvittighed.
Henrik

Elin sagde ...

Hej Henrik, det ser helt vidunderligt ud, og jo tak, jeg forstår godt I selv ville male, både prismæssigt og resultatsmæssigt! Vi malede også selv hele stuehuset, men galleridelen i staldbygningen, hvor der skulle spartles lod vi mureren om. Det er hårdt arbejde at male, men så kan man glæde sig så meget mere over resultatet!

Det må være en stor fornøjelse at gå i det smukke landskab hver dag, i denne udsigt! og se det hele tage form og lykkes! Glæder mig til at se både køkken og vinduerne! Glade sommer hilsener, Elin

Tina Pedersen sagde ...

Kære Henrik jeg er altså fuld af respekt for jeres store projekt, det er så spændende at følge og hvor bliver det flot. Hvilken drivkraft I har . Kan godt forstå, at I har tabt jeres hjerte til den franske stil. Har altid holdt sommerferie i Frankrig, der er vidunderligt. Kh Tina

Susanne Jensen sagde ...

Det bliver bare helt fantastisk - både hus og have! Jeg ved godt, jeg rådede jer til at få professionelle til at spartle og slibe, men jeg har en idé om, at du er både perfektionistisk og pertentlig, og så er hjemmegjort da bedst. Det ser ihvertfald forrygende godt ud!

Heike Ebner-Therkelsen sagde ...

Åh, det bliver helt fantastisk. Sikke en forandring. Kan næsten ikke vente til i er færdige. Trods det hårde arbejde, må det helt klart være det hele værd.
Hilsen Heike