Huset

Le Mas provencale


Flere års boligsøgning endte i 2013 ved dette hus, det gamle mejeri i Hørret ved Århus. Det har været først mejeri fra 1915 og indtil 1953, da mejeriet ikke længere kunne drives tilbygges i 53-57 med en ispindefabrik.


Denne Bygning, den gamle fabrik, var grunden til at vi så muligheden for at virkeliggøre vores drøm om at bebo et stykke sydfrankrig med tilhørende hus. Den gamle fabrik har dimensioner og en udformning der leder tankerne hen på en provencalsk landejendom, også kaldet et Mas provencale.


Dette er idégrundlaget og udfra denne vision vi har valgt at omdanne Fabrikken til bolig, og haven følger samme retning.


Foran ligger nu arbejdet med omdannelsen, forventet tid ca. 12 mdr. fra maj 2014 til april 2015.

Det skulle gerne ende med noget i denne retning,  inspireret af dette smukke Mas provencale, Les confines1 ) Sådan erhvervede vi det gamle mejeri i Hørret 

Hvor lang tid kan det tage at købe et hus ?
Det er en proces der kan gives et meget langt svar på i vores tilfælde.
Vi så på ejendommen i starten af februar 2013, altså for et år siden. Dernæst havde vi en entreprenør med ude og gennemgå bygningerne, og først da han havde givet sin vurdering og budget idé i løbet at marts 2013, kunne vi arbejde videre.

Her i nogenlunde rækkefølge

2013

 1. Feb: Vi ser ejendommen første gang. Gennemgår bygningerne med entreprenør.
 2. Marts Idémøde med efterfølgende budget overslag.
 3. April og maj: Forhandlinger med sælger, de er ikke rigtig til at rykke. Vi trækker os, det hænger ikke sammen.
 4. Juni: Forhandlingerne genoptages, vi bliver enige, Forespørgsel hos kommunen, vedr. omdannelse fra ervherv til privat bolig.
 5. Juli: sommerferie, der sker ingenting.
 6. August: Vi underskriver købsaftale, efter tilsagn fra kommunen om positiv tilgang til omdannelsen.
 7. Sep: Vi har 9 forbehold, før handlen er lukket, herunder berigtigelse af skel, opsigelse af eksisterende lejer (hjemmeværnet Århus Syd). Landmåler kommer forbi.
 8. Okt: Arkitekttegninger og byggeansøgning udfærdiges først da vi har vished for at Hjemmeværnet fraflytter. Vi ønskede jo ikke at bruge mange penge på tegninger og ansøgninger hvis vi ikke var sikker på at kunne bruge hele ejendommen, og handlen ville heller ikke blive gennemført.
 9. Nov: Byggeansøgning hos Århus Kommune,
 10. Dec: Fortsat sagsbehandling.


2014

 1. Jan: Hjemmeværnet fraflytter, kommunen giver tilladelse, og projektet sendes i nabohøring 2 uger, senere i landzonehøring 4 uger.
 2. Feb: Byggeretsligt skel sendes til tinglysning, efter mange tilrettelser, accepteres endeligt. Ingen indsigelser ved div. høringer.
 3. Marts: Sidste forbehold er afklaret, og handen gennemført.
 4. 5 April vi overtager og flytter ind den 10 april, efter en Marathon af maling, nye tæpper i den gamle del af boligen (det grønne hus) som vi skal bebo mens den gule bygning omdannes fra erhverv til boligdrøm

1 kommentar:

Unknown sagde ...

Hej,
Jeg er fotojournalist og vil gerne i kontakt med jer om en eventuel artikel om jeres hus.

Venlig hilsen
Hanne Gabel Christensen
h.gabel@zefyr.dk
www.zefyr.dk