fredag den 21. juni 2013

Selvsåede kæmpeverbena

Hvor nemt kan det være ?
 
Verbena Bonariensis august 2012
 

Jeg har ikke haft held med at samle frø og så dem, de kommer simpelthen ikke.
Men så er det jo skønt når moder natur klarer sagen på skønneste vis. De har simpelthen smidt frø der er landet i mine Versailleskasser og nu har jeg efterhånden løftet over 40 fine små planter op.
Det er blevet sat ud i havens bede og kommer først i blomst til august, men det er også helt fint når indsatsen er så beskeden.
Velkomne selvsåere er de i hvert fald.
 

Husk det er sommersolhverv nu, find en bænk i haven og nyd den evige skumring i aften.

9 kommentarer:

Unknown sagde ...

Jeg plejer at få mine til at spire, men det missede i år, så jeg farede ud og købe nogle. Hvorefter jeg opdagede at den del af dem fra sidste år faktisk havde klaret vinteren.
de Små selvsåede spire vokser utroligt hurtigt lige pludseligt, måske har du dem i blomst midt i juli:)
De skal stratificeres ved omkring fem grader i en uges tid mørkt for at spire.
KH
Marianne

Fru Friis sagde ...

Jeg havde nær fået kaffen galt i halsen, da jeg troede at billedet var en af de selvsåede... der blev jeg imponeret!! ;o)

Henrik sagde ...

Marianne.
Tak for gode råd, jeg havde efterladt frø i drivhuset men stadig ingen succes. Men jeg vil klart prøve igen men uden at de får frost.
Det er en helt utrolig grokraft der er i denne plante.

Åh fru Friis det ville i sandhed være en bedrift af de helt store og muligvis doping....Bare kaffen ikke endte i tastaturet :-)

Henrik

Kristin Aurdal sagde ...

Jeg trodde først at dine var allerede i blomst nå :-) Jeg sådde inne i februar og ennå er de bare små planter. De er så vakre at de er verd å vente på.

"New Dawn"

Berit fra Irishaven sagde ...

Tak for historien om verbena frøplanterne. Dit indlæg her kunne godt inspirere mig til at forsøge med om de ville selvså hos mig i det nye lilla hjørne i staudebedet.

Unknown sagde ...

Jeg har forsøgt mig med at så i år - klarede stratificeringen ved at sætte hele spirebakken i køleskabet i en lille uges tid. Taaadaaah! Masser af små planter. Som så i øvrigt kom ud at se med DSB - men det er en anden historie...

Susan Durup sagde ...

Herligt at se de små "selvsåede" - den slags kan jeg godt li.
Jeg har god succes med at så selv - men ikke med at dele de små planter. Så ofte bliver det lidt voldsomt at se på når jeg planter ud... de står i én stor klump. Men de selvsåede er fine... når de kommer. Og står de forkert.. så kan man jo fjerne eller forsøge at flytte dem.
Rigtig god weekend.
Mange hilsner fra Susan

Henrik sagde ...

Hej Henrik, ud at se med DSB, du har måske ligesom jeg delt ud til højre og venstre blandt venner og ellers ikke specielt haveinteresserede som fik sidste år og nu spørger om jeg ikke har nogle i overskud i år.

Susan, Uha det der med at dele små frøplanter ser nogle gange en svær opgave, især fx. nicotiana små skrøbelige planter med lille rodnet.

God Sct. Hans

Landbohaven sagde ...

Kæmpe verbena er en smuk plante.
Vi fik nogen sidste år af Vivi(datter) Første gang jeg så dem. Det ser ud til, at de har selvsået sig et par steder i haven. Jeg har også taget frø og sået direkte på blivestedet, men jeg tror ikke de kommer.
Tak for kigget.
Ha´ en dejlig dag.