søndag den 28. september 2014

Husets ombygning del 4 (aug-sep)

Chambres d´hôtes.


Klar til tagsten
Vi har jo en del kvadratmeter til rådighed...og vi skal ikke have en fuld bolig på 300+. Derfor havde vi allerede i projektfasen indtænkt at omdanne en del af boligen til chambres d´hôtes (Bed and breakfast for de anglofile).

Her på 1 sal  kommer vores chambres d´hôtes
Vi har selv været i gang med at fjerne de gamle forsatsvægge, skillerum og nedtaget  lofter, der at gjort klar med ny dampspærre og 400 mm isolering på loftet. Vi kan jo ikke have vores gæster kommer til at fryse.
Tanken er naturligvis at skabe en følelse af at man som gæst næsten opholder sig på et landsted i sydfrankrig. Vi indretter med tapeter, douce farver, tykke puder og en duft at lavendel. Der bliver 2 gode værelser på hver ca. 16 kvm + eget bad og toilet med Philippe Starck sanitet, moderne, men umiskendeligt franske. Egen udgang til tagterrasse, Adgang til fælles stue og køkken. ca, 35 kvm. I alt 75 kvm. som en ferielejlighed.

Bagsiden af huset, stående i naboens æbleplantage.

Samme bagside, stående på stilladset, svt, til den udsigt der kommer fra bla. køkkenet i ferielejligheden
Tanken er at man som gæst kan opholde sig i vores have, og benytte terrasser, bænke mv. Der vil være et godt køkken med alle bekvemmeligheder. Der vil også blive et område af haven som er afskærmet til gæsterne, så de kan findes deres egen rytme og fred, uden at blive forstyrret af vores familie.

Håber I synes om projektet og udsigten.

14 kommentarer:

Vivi sagde ...

Det lyder som en fin ide med en ferielejlighed, når i har så mange m2 at gøre godt med.
Det kan forhåbentlig også indbringe en lille ekstra indtægt :-)
Havde vores staldbygning været større (den er kun 104 m2, og dem kan vi ikke undværre), tror jeg også, vi var gået i gang med at undersøge mulighederne for at bygge et par ferielejligheder. Vi bor så tæt på Billund, som er et godt besøgt turistområde, så ideen har været oppe at vende.

Casa Rosen- en Kolonihaveblog sagde ...

WOW..det bliver flot og hold nu fast hvor du arbejder hårdt.
Og sikken en udsigt over Æbleplantagen, der må være så smukt når træerne blomstre.
Det kræver altså et besøg med ovarnatning når du er færdig ;-) jeg glæder mig vildt til at se det alt sammen. :-)

Elin sagde ...

Det bliver bare rigtig flot!! I bliver jo en samarbejdspartner m.h.t. Bed&Breakfast ! Og nej jeg kalder det ikke konkurrent , for vi har kun et eneste værelse at leje ud, så jeg sender ofte folk videre til nærliggende B&B.
Et godt råd er at betale for et link på Vilhelmsborgs hjemmeside! Masser af ryttere til mange årlige arrangementer ønsker ophold i nærheden. Lad os snakkes en dag ang. Udveksling af links :-)

Høneballehaven sagde ...

Det bliver flot, ja man må håbe, det giver noget indtjening, for det lyder dyrt, men flot skal det nok blive, glæder mig til at se mere.

Høneballehaven sagde ...
Denne kommentar er fjernet af en blogadministrator.
Susan Durup sagde ...

Åhhh hvor bliver det godt... det bliver virkelig godt. Super god ide.... og unikt.
Hvor er det i landet du bor? Jeg må lige se om jeg kan finde det på bloggen.
Knus Susan

Henrik sagde ...

Hej Elin, nej da ikke rigtig konkurrenter, to forskellige koncepter, og netværk med kollegaer er klart at foretrække. Vi havde godt lidt tænkt på Vilhelmsborg, der må være folk som gerne vil bo tæt på aht. Medbragte heste...de kan vel nærmest ride ad hovstien. Men lad os endelig tale nærmere når tiden nærmer sig omkring maj/juni næste år.

Henrik sagde ...

Ja det skulle gerne tjene sig ind igen på sigt, men der er også noget godt i at huset bliver brugt og ikke bare står hen som pulterkammer...en stor del af arbejdet skulle gøres alligevel. Ps jeg har bare slettet dobbelt kommentaren.

Ege sagde ...

Flot og godt stykke arb. det kunne da være fedt hvis Æbleplantagen kom under jeres matr. nr engang ;-)
Stadig Hatten af for det fine projekt

Henrik sagde ...

Ingen tvivl om at det ville klæde hus og have med lidt mere plads...så kunne jeg også få bedre plads til vinstokke. Tror vi skal vente mange år på muligheden.....

Jette sagde ...

hej Henrik .Jeg synes det lyder som et rigtig godt projekt med den B&B............det kan kun blive fantastisk.
Og sikke en udsigt dine besøgende får.God aften Jette

bloggernefa sagde ...

Har lige vist jeres sted til manden, som var frisk på et par overnatninger. Vi glæder os. Det ser så skæppeskønt ud allerede Henrik.

Henrik sagde ...

Eva. Jamen I skal da være meget velkommen til den tid, et godt udgangspunkt for havebesøg i Østjylland.

HAVELIV sagde ...

Når din blog åbner sig så får man fornemmelsen af, det da en fransk blog man er havnet på.;-)..så ET FLOT arbejde du har gjort dig / I ...og rigtig god ide med B&B. Kan li! dit projekt og ikke mindst dine søjler i haven smukt.
Fortsat god arbejds energi.
Fra Grethe plateauet.blogspot.dk