søndag den 25. september 2011

Lavendelstiklinger update II

Vokseværk.

Som lovet tidligere skal I her få lidt billeder af mine lavendelstiklinger.
Jeg må tilstå jeg er noget overrasket over den grokraft der er i de lavendelstiklinger jeg klippede i vores juleferie i Sydfrankrig. Planterne er nærmest invasive og kommer til at fungere fint som bunddække fremover.


Beklager fotoet ikke er voldsomt godt, men det er rigtig svært at fotografere disse "små" planter.
En højde på op til 15 cm og ligeledes i omkreds på 8 måneder er vist godkendt.Fotoet herunder er fra april 2011 da de lige var priklet om


Tror jeg skal have en større grund hvis min lavendel interesse skal have rigtig udfoldelsesrum...Kære Julemand....

12 kommentarer:

Vivi sagde ...

Dine planter er rigtig fine og er vokset godt :-)

Smil - det med manglende jord, kan hurtigt opstå, når man er glad for planter.
I skal måske også snart til at se jer om efter en anden bolig/have ;-)

Nette sagde ...

aaaaahhh Henrik, Invasive er måske så meget sagt (sagde hende med havenaboer som ikke luger nær skel), selvom jeg let kan se, at det er blevet til rigtige planter. Spændende projekt. Jeg har nok ikke fulgt rigtigt med, for er det meningen, at de skal være bunddække?

Susanne sagde ...

Det er rigtig flot med sådan en grokraft og flot at så mange er lykkedes - der er vist tilsat lidt grønne fingre til det projekt :-)

Høneballehaven sagde ...

Hold da op som de er groet. Du kan også sælge nogle af dem på plantemarkeder, hvis du ikke kan have dem :-)

Signe sagde ...

Tillykke med alle de små vellykkede lavendel-planter. Jeg kan dog godt se, at det kan gå hen og give pladsudfordringer, hvis du bliver ved med at være ligeså dygtig med dine stiklinger :-)

Hanne i haven sagde ...

Hold da op, det er nogle livskraftige plante-babyer du har opfostret der :-)
Jeg har sådan nogle naboer som Nette... men se, hvis det nu var lavendler som voksede ind fra dem, så ville det jo være skønt :-)

Achillea sagde ...

Så længe der er græsplæne at tage af til nye bede, er der håb ;-)

Flotte lavendelstiklinge!

Frøken Solhat sagde ...

....SÅ godt Henrik - tillykke med succeen. Det bliver helt berusende at sidde i din have om et år eller to :0)

......og ja - måske er det julemanden man skal til at hidkalde *SMILER*

Knus Dorthe

Marthe sagde ...

Hej Henrik.
Tak for din kommentar på vores blog.
Spændende, at du går med planer om et drivhusprojekt. Rigtig god fornøjelse med det, og skriv gerne, hvis du har spørgsmål. Vi har nydt hele processen, også "bøvlet".

Henrik sagde ...

Hej til alle i travle bloggere
Lavendel som bunddække er måske så meget sagt, men der skal ikke være andre planter imellem så en slags bunddække er der vel tale om, jeg kan især godt lide at klippe de lidt mere modne planter som runde kugler i efteråret så står de flotte vinteren over.
Ja måske jeg skulle tage på plantemarked til næste år, tror faktisk jeg er ved at have lidt vel rigeligt med nye stiklinger undervejs, kan bare ikke lade være med at lave flere planter.
Har faktisk inddraget det meste af den smule græsplæne der hørte til haven, og har nu kun næsten hvad der svarer til gangstier...

Henrik

Lavendel sagde ...

De planter, som jeg rev op på gårdspladsen i foråret - selvsåede - erogså meget store nu... også med blomster nogle af dem! En fantastisk plante. jeg vil prøve at negle nogle her i ferien, selv om tidspunktet nok ikke er det bedste. Spørgsmålet er, hvordan de vil klare vinteren her?

Henrik sagde ...

Jeg har ofte lavet de sidste lavendelstiklinger af afklip her i slutningen af september, så det går men der er ofte et par stykker der ikke klarer vinteren, og se står i drivhuset, men måske de får for meget vand.
Henrik