tirsdag den 10. september 2013

1000 buksbom

Jeg har fået buksbom på hjernen

Det er sæson for stiklinger, og i år var målet 1000 buksbomstiklinger, og det har jeg nået. I disse ydmyge kasser står fremtiden og drømmene.


Som tidligere beskrevet er der ikke de store problemer i at lave buksbom selv, kun tålmodighed og måske et drivhus hvor de kan stå lidt beskyttet over vinteren, og husk at vande lidt selv om vinteren.
Men erfaring er at jeg først løfter planterne op efter 1 år, ellers er de for skrøbelige og har ofte kun dannet små rødder. Jeg bruger hormonpulver, men det kan fint lykkes uden kræver blot lidt længere tid.

Sidste år lavede jeg en mindre portion taksstiklinger , og de er kommet fint, men igen det tager tid, det blev til 45 planter og jeg tror jeg satte ca. 80 så rimelig succes.


Jeg har ompriklet til en kasse med frist plantejord, her kan de stå indtil næste år og vokse til.


Så grib saksen i haven og sæt en kasse stiklinger

11 kommentarer:

Lisbeth (countryliv) sagde ...

Stiklingeformering er en fantastisk mulighed for at få virkelig mange planter helt gratis og med et minimum af insats. Man skal bare lige glemme sine stiklinger i et par år. 1000 planter det er godt nok flot!
Jeg har ikke tålmodigheden til at vente på buxbom hækplanter, men jeg laver gerne stiklingeformerede buske af forskellige slags - måske skal jeg bare kaste mig ud i buxbom også årene går jo hurtigt;)

Solbakken sagde ...

Jeg har gode erfaringer med at lave buksbom selv, selvom jeg hverken har haft dem i drivhus eller vandet om vinteren, men bare stillet dem lidt beskyttet under en busk.

Høneballehaven sagde ...

Det var en imponerende mængde Henrik og en endnu mere imponerende tålmodighed :)
Det mangler jeg bestemt.

Unknown sagde ...

det ser godt ud, jeg har forsøgt at lave en lille smule ...og lavendel stiklinger.
man er så spændt på hvordan det går ikke
?

KH
Marianne

Anette Krogh Pedersen sagde ...

Du er godt nok en ihærdig mand. Det bliver spændende hvad alle de planter skal bruges til engang, du har sikkert en drøm :-)

Frøken Solhat sagde ...

Jamen Henrik 1000 - der er jo til en hel park ved et Fransk renæssanceslot - det er lige godt imponerende :0)

Knus Dorthe

Gro sagde ...

1000 stiklinger....;-)
Det bliver i hvert fald til en del hækplanter måske. eller lidt til plantemarked ;-)
Jeg tror det er en god ide, at stille dem beskyttet vinteren over.
Min erfaring med, at lave stiklinger selv er ikke en succes :/
K.Gro

Malene, Lad Romantikken Blomstre sagde ...

Hej Henrik.
Det er godt nok mange stiklinger du laver. Jeg håber du får succes med det. Jeg har også lavet buksbomstiklinger, som jeg håber jeg får held med. Jeg har forsøgt en gang før, men da lykkedes det ikke for mig. Måske er det i virkeligheden fordi jeg ikke vidste det ville ta' et helt år for dem om at danne rod. Det ved jeg nu så. Så kan jeg godt skrue lidt længere op for min tålmodighed.
Venlig hilsen
Malene

Henrik sagde ...

Sådan et fransk slot...hmm ikke dårligt, man kunne hurtigt drømme sig væk til skønne somre. Men mindre kan heldigvis gøre det.

Hej Malene. Jeg havde ikke selv succes de første par gange, da jeg havde læst de ville slå rod over vinteren og foråret, men jeg har altså ikke rigtig fine rødder før efter 1 år.
Henrik

Bille sagde ...

Oi, 1000! Det er jo storproduksjon, gleder meg til å se de hekker og bedkanter du skal lage etter hvert. Tålmodig må du være, men så spennende det er! Jeg satte 5-6 buksbom-stiklinger i våres, det kan jo nesten ikke regnes med :)

Landbohaven sagde ...

Hold da op.
1000 buksbomstiklinger. Du er ikke ked af det. Det er godt nok mange. Noget af et stykke arbejde at få dem plantet engang, når den tid kommer.
Jeg har aldrig forsøgt at lave stiklinger.
Tak for kigget.
Ha´ en god dag.