søndag den 2. juli 2017

Drømmehave

På havebesøg i Le Pavillon de Galon

Her på en sommersøndag vil jeg gerne dele med jer, vores besøg i denne ekstraordinære have, som har været en af de største inspirationskilder for os.

Jeg har taget 100 billeder +/-, men det tager nok lige lidt tid at få sorteret i dem. Men her får I videoen, den er jo håndholdt og uden manuskript ! Så I må tage den som den er.
Håber I kan fornemme bare en brøkdel af denne fantastiske have. Vi var helt overvældet.God Søndag

20 kommentarer:

Jette sagde ...

Hej Henri.Tusind tak for din fine video fra din drømmehave.
Kan godt forstå at du blev forelsket i det smukke hus og ikke mindst haven.Har jo selv rejst Fankrig tyndt........mest i det sydlige.
Rigtig dejlig søndag Jette

Lisbeth (countryliv) sagde ...

Hvor dejligt for jer at besøge jeres drømmehave, smukt ser det ud. Det ville være skønt med så store lavendler og ikke mindst hvis Perovskia gad at blive så store og flotte som disse:-)

Susan Durup sagde ...

Sikke en FANTASTISK havetur du deler med os. En stor oplevelse og noget særligt - det giver din fine video tydelig indtryk af. Sikke en frodighed - og duften må da være helt eventyrligt.
Jeg ser tydelig hvor I har inspirationen til jeres egen have fra... smukt ... meget smukt.
Mange hilsner fra Susan

Ege sagde ...

Flot studium i lilla...er vild med den høje fjer ligner lilla sag bagerst....tror det må være en per........ glemt dens navn men det danske er vist russisk lavendel

Frk. Anemone sagde ...

Det var dog en fantastisk have - tak for videoen - kan godt forstå at I har fundet megen inspiration herfra.

Solbakken sagde ...

Spændende fransk have med smukke, smukke farver. Jeg har af flere omgange forsøgt mig med perovskia, men den vil ikke rigtig trives her - måske bryder den sig ikke om lerjord! Jeg har lige læst indlægget om jeres færdige pergola, og hvor er jeg imponeret. Et flot, flot stykke arbejde, og hvor gør den meget for haven!

Unknown sagde ...

Hej Henrik. Flot flot have som jeg godt forstår, at I er inspireret af. Rigtig god ferie til jer. Mange hilsner Mette

Henrik sagde ...

Kære Jette, skønt at høre fra dig igen, og se aktivitet på din blog. Huset er smukt, elegant og et jeg gerne havde haft. Haven er virkelig sublim, jeg må tilbage igen, og laden den komme under huden. Helt ind i sjælen.
Venligst
Henrik

Henrik sagde ...

Kære Lisbeth. Jeg føler mig utrolig heldig, og glad. Det var virkelig en drøm. Vi kan nok komme tæt på med perovskia, de skal have rigtigt godt dræn, og en stenet, knoklet jord, med lidt alm havejord blandet i. Jeg har et par planter på 1.60. men 2 m det når vi nok ikke.
Venligst
Henrik

HAVELIV sagde ...

Fantastisk have kan godt forstå det er din/jeres inspiration...tak for en skøn visning af dit drømmeunivers. Tak
Du spreder virkelig have glæde og ikke mindst have forståelse.
Hilsen fra bloggen HAVELIV

Henrik sagde ...

Kære Susan, ja der hersker ingen tvivl, haven er fantastisk og vel gennemtænkt. Selve haven her var den berømte dråbe, der fik mig tippet til at forfølge drømmen om den franske have. Jeg var nok endt der alligevel, men måske med flere kompromiser.
Venligst
Henrik

Henrik sagde ...

Kære Ege, ganske rigtigt, det er Perovskia. En plante jeg selv først opdagede for 6 år siden, netop da jeg læste om le Pavillon de Galon. Fra da af var jeg All in.
Venligst
Henrik

Henrik sagde ...

Kære Frk Anemone, glæder mig du kunne lide videoen, jeg burde naturligvis havde optaget flere sekvenser og klippet den sammen. Men tiden var ikke til det, men næste gang ;-)
Venligst
Henrik

Henrik sagde ...

Kære Susanne. Perovskia skal ligesom lavendler havde godt dræn, småsten, grus og alm havejord i lige store dele. Plant den evt på en lille høj, så skal det nok lykkes. Pergolaen er simpelthen et element som bare manglede, nu hvor den er kommet på plads, binder den haven bedre sammen, samt forstærker det lange kig.
Venligst
Henrik

Henrik sagde ...

Kære Mette, når Frankrig og haverne går i blodet på en. Så er der ingen anden vej, tilslutning eller kapitulation. Vi har taget meget inspiration med fra haven.mere herom senere.
Venligst
Henrik

Henrik sagde ...

Kære Grethe, det gør mig glad at du siger jeg spreder glæde og forståelse. Det er hele essensen ved at blogge og mig, jo det er en dagbog, en almanak en rejse i vores liv og have. Men især ønsker jeg at udbrede kendskabet og interessen for Sydfrankrigs haver og planter. Måske overbevise og inspirere andre til at arbejde med samme havetype. Den har så mange kvaliteter, som passer godt til netop danske forhold.
Venligst
Henrik

Unknown sagde ...

Super skøn video fra en lækker, lækker have!
Perovskia har vi ganske simpelt alt for få af i de danske haver, den har givet mig lidt besvær i min have, da den ikke rigtig ville trives. Nu har jeg heldigvis fundet et hævet sydvendt bed langs huset, hvor den virkelig ser ud til at kunne lide forholdene - men altså jeg har kun plantet 3 sådan for at se, hvordan det gik. Jeg må sandelig ud at købe mange flere, for i flok er de jo helt uomodståelige.
Kh. Pia

Henrik sagde ...

Kære Pia, kunne ikke være mere enig, det er uimodståelige i flok. Veldrænet og gerne i fuld sol, så skal det nok give succes.
Venligst
Henrik

UplayOnline sagde ...

Jeg har et par planter på 1.60. men 2 m det når vi nok ikke.


ทางบ้าน

Henrik sagde ...

Nej 2 meter i Danmark, er nok ikke muligt, men 1.60 det har jeg enkelte der er tæt på. Tålmodighed tænker jeg.
Henrik