torsdag den 7. december 2017

Vinterforberedelser

Så er det tiden igen. Vinterklargøring og oprydning


Jovist vi har jo allerede været igang længe, det er en løbende proces fra slutningen af oktober. Jeg følger altid vejrudsigten og prognoserne tæt på denne tid af året.

Spørgsmålene er de samme hvert år. Hvor længe kan krukkerne stå ude ? De frostfølsomme sommerblomster, skal jeg dække dem og derved forlænge sæsonen. Er det det værd, eller er det kun en meget stakket frist ?

I år var det den lille ekstra indsat værd, sommerblomsterne tog frosten først for alvor i sidste uge. Altså en sæson indtil 1 dec, det er ikk så ringe endda.


Sidste weekend gik med at køre 61 potter og krukker i garagen, samt tømme alle sommerplanterne ud af de sidste godt 20. Jo jo det er ikke Dalbyske dimensioner, men over 80 kukker kræver stadig pasning og vanding igennem en lang sæson.


Angående denne sæson vil jeg blot konstatere, at det bedste var de sidste tomater vi hentede i drivhuset for blot 14 dage siden.
Ellers blev sæsonen ikke ligefrem af toscanske paralleler. Vi prøvede at gribe alle 4 gode dage, desværre faldt sommeren på en mandag, der var vi på arbejde.


Men smukt så det ud, dengang i maj

I får ingen billeder af sækkevognen og de mange krukker, da det til dels foregik i mørke...og egentlig på ingen måde interessant at se på.

Nu har jeg pakket palmerne i tårne, det tog en times tid, så nu kan vinteren bare komme an.

En længe udsat drøm blev sat i søen, lyskæder på platanerne der indrammer parterret.Vores hund Winston venter i døren, hvornår henter du mig til vores aftengåtur.

Kun 14 dage til vintersolhverv.4 kommentarer:

Høneballehaven sagde ...

Hej Henrik
Wow det ser flot ud med lys i haven. Godt du har overstået vinterklargøringen, så må vi se, om vi får noget vinter.
Jeg er glad for, at jeg ikke har så mange krukker, der skal god plads til både ude og inde.
Hilsen
Lisbeth

havenmedhunden sagde ...

80 krukker... det var ikke så lidt, må man sige. Men vi har vel alle vores laster. Dejligt at du formåede at forlænge sæsonen helt indtil december, det har jeg aldrig prøvet. Men det er nok min egen skyld, da jeg er lidt hurtig til at tømme krukkerne.
Knus Heike

Henrik sagde ...

Kære Lisbeth. Ja du har ret, det er meget nemmere uden de mange krukker. Men en sydfransk have og krukker hører sammen. På den anden side kan jeg jo ændre i blomsterne hvert år og derved have lidt større variation.

Henrik Mikaelsen Havehjernen sagde ...

Nå, men så skal I vel bare slappe af og dovne indtil foråret? Ha en god weekend!
Hilsen Henrik den Anden