torsdag den 16. september 2010

En af mine havebænke

Havebænk i Lærketræ.
Denne havebænk har jeg lavet i 2008, med inspiration fra en bænk jeg så i Danfoss Universe, det særlige ved min bænk er at den er 210 cm lang så man kan lægge sig på den og kigge op i himmelen, eller blot tage sig et lille hvil i skyggen en varm sommerdag. De fleste købebænke er kun 160 cm og ligner jo allesammen hinanden, skal man have noget større så bliver det straks meget dyrt.


Farven er Vert Provence og er en jeg har hjemtaget fra Frankrig. Jeg har flere bænkedesigns på skitse og håber at kunne realisere et par stykker af dem her over vinteren, de bliver i hver deres egen typiske Sydfranske farve. Flere konstruktionsdetaljer findes under Nye projekter.

8 kommentarer:

Anonym sagde ...

Genialt, at man kan ligge på bænken og kigge på stjernerne. Det er lige det man ofte mangler i haven. På trods af, at det er noget af det skønneste der findes.

/Birgitte

Henrik sagde ...

Det at tage sig tid til også af slappe fysisk af i haven kan ofte være svært at huske, men med bænken stående fremme kan man altid lige tage 5 min.

rikke sagde ...

Den der bænk er da noget af det fineste ... kunne du overveje at lave én og sælge den ? maler den gerne selv ! xxx Kh Rikke fra Brede

Henrik sagde ...

Hej Rikke.
Jeg har solgt en tidligere, den tog jeg 2000 kr. for umalet, men delvis samlet af transport hensyn. Vi kan tale nærmere hvis det har stadig interesse.
Venligst
Henrik

rikke sagde ...

tak for dine svar !

Prisen er fair nok,- havde håbet på lidt mindre, men du bruger jo lang tid på det .. så -
jeg vender tilbage , måske, engang efter min tid på SU

Kh Rikke

Henrik sagde ...

Kære Rikke.

Jeg kender godt til det med SU, og ja det er nok lidt i den dyre ende når man først skal til at sælge, så løber der jo nogle timer på. Jeg kan fortælle at materialerne er ca. 400 kr i knastfrit lærketræ + syrefaste skruer. Dertil skal lægges en god kvalitets grunder+maling ca. 250, brug oliemaling det giver det smukkeste resultat. I alt ca. 650 kr. Det smukke ved bænken synes jeg er det stramme og simple design, men som altid når det ser enkelt ud så tager det tid. Hvis du/en du kender har hænderne skruet godt på kan den laves på en dag + maling som tager flere dage med grunder let slibning, første lag maling let slibning, andet lag maling. Grovskitsen ligger under projekter, den må du gerne bruge. Jeg planlægger at lave en bænk mere her snart, måske jeg kan lave lidt produktion ud af det og bringe prisen lidt ned, men det vil nok stadig ligge i området omkring 15-1600. umalet
Venligst
Henrik

Anonym sagde ...

Vilken fantastiskt vacker bänk!
Kerstin

Henrik sagde ...

Mange tak Kertin, jeg er lige ved at lægge sidste hånd på endnu en bænk, så kig forbi igen snarest.
Henrik