lørdag den 26. februar 2011

Drivhus update og såning 2011 del I

Først drivhus update.
Det er lykkes mig at finde de fleste bortblæste polycarbonatplader og "rette" de bøjede aluminiumsrammer lidt ud.  Ligesom Måneraket Apollo 13 er Gaffetape et  livsredende produkt der for tiden holder liv i vores mishandlede drivhus.
Jeg tegner og regner på et nyt, men indtil videre må The Survivor klare ærterne og resten af planterne.

Sidste weekend i februar er normalt der vi sår, det skyldes at jeg ikke har gode erfaringer ved at starte tidligere. Vi har ikke plads i drivhuset eller stuen og synes ikke rigtig der er forskel på planterne nå de plantes ud fra maj, tværtimod der er flere der går tabt inden udplantning eller bliver lidt for ranglede da jeg ikke vil bruge tilskudsvarme og lys.Vi sår i rene skoldede mælkekartoner dette er meget vigtigt ellers kan der udvikles svampe mycelium. Dernæst skæres kartonerne op på den ene langside, forinden har jeg hæftet den gamle åbning sammen. Dernæst fyldes den til ca. 50 % med en god så og priklemuld (Pindstrup), det kan ikke svare sig at spare her, det er ofte dyre frø og kvaliteten har meget at sige for hvordan de nye kimplanter klarer sig indtil ompriklingen.


Kartonen pakkes ind i en frostpose og stilles på gulvvarmen ved terrassevinduet.
Det fungere rigtig godt med kun en art i hver sit "minidrivhus", da spiretiden jo er meget forskellig, og så behøver jeg ikke opbevare x-antal minidrivhuse resten af året. Hermed er ideen givet videre.

14 kommentarer:

Vivi sagde ...

Det var dog en genial ide med de mælkekartoner som såbakker :-)
Den ide stjæler jeg. I morgen skal jeg have en del frø sået.

God weekend.

Nette sagde ...

Hehe jeg kan se, at der er blevet drukket noget skummet- og letmælk :-) Smart idé.

Havde meget ondt af jer, da jeg læste, at drivhuset havde foretaget en ulovlig soloflyvning. Håber det går.

Bente sagde ...

Det var da en rigtig fin idé især fordi en mælkekarton jo holder tæt. Det er den ligesom konstrueret til! Spændende så meget der jo kan være side by side!! God fornøjelse

Frøskuffen sagde ...

Det er i hvert tilfælde en billig ide, men jeg kan i ånden se for mig, at der går hul på skidtet. Det ville dit trægulv ikke bryde sig om. Jeg ville nok sætte nogle bakker nedenunder... måske nogle fra kødpakker.

Det er en god regel du har om ikke at starte for tidligt. Det er vi mange, som kunne lære noget af.

Henrik sagde ...

Jeg har faktisk bakker under blot ikke da jeg tog billede. Mælkekartonerne samler vi ind hos venner og familie fra januar start, har aldrig haft utætte kartoner men en gang sker det jo nok.
Henrik

Frøken Solhat sagde ...

Fantastisk ide Henrik.......du har ret i at så skal man jo ikke opbevare div. plastik frøbakker hele året.....og pladsen kan man jo godt bruge til så meget andet :0)

Selv er jeg begyndt at suplere mine købte frøbakker med "Flamingo-kødbakkerne" som Frøskuffen referer til.......fungere super. Jeg prikker hul i dem og stiller dem i mine zinkbakker så de selv suger vand nede fra :0)

God søndag til dig og fruen :0)

Lisbeth (countryliv) sagde ...

Ja så er der linet op jeg tror på atde små kan lide gulvvarmen:)) Du har ret der er sjældent sparet noget hvis man går for tidligt igang.
Dejligt at drivhuset er lappet for nu så du kan regne og tegne i ro og mag!

Fru Friis sagde ...

Smart idé :o) Godt at høre at du fik lappet drivhuset sammen så der er noget at starte på her lige om lidt. Jeg har ikke startet såningen endnu, sidste år var jeg lidt for tidligt ude. I år kan jeg ikke finde ud af det, med al den sne vi skal kigge på. Håber sandelig den snart er på retur.

Hanne Josefsen sagde ...

Hej Du har styr på det unge mand :-9
Tak for dine flotte ord på blog
Mit drivhus....... jo du har nok kigget i Drivhusdrømme.
Jeg er meget glad for det og har stor glæde af det. Der er dog også gået nogle glas hos mig. har lappet det pt, da jeg er syg med lungebetændelse.Du er altid velkommen til at se forbi. jeg elsker at vise det frem til folk som intereser sig for drivhuse.

Frøken Solhat sagde ...

Tusind tak for gavmildheden Henrik.....de små er pottet op og har det godt......glæder mig til at se dem i fuldt flor om nogle måneder :0)

Hilsen Dorthe

Henrik sagde ...

Det er mærkeligt at tænke på at om 1 måned skal der være lysegrønt mange steder og hvide blomstrende buske i landskabet.
Hanne jeg håber lungebetændelsen fortager sig snarest, og jeg kunne godt finde på at takke ja til et besøg da vi har familie i Odense.
Frøken Solhat. ;-)
God søndag til jer alle
Henrik

Hanne Josefsen sagde ...

Du skal være velkommen , men det skal være sommer hvor det tager sig bedst ud

Anonym sagde ...

Gaffatape må være guds gave til folket. Yderst anvendeligt produkt. Godt du fandt de fleste dele og kunne sætte drivhuset nødtørftigt sammen.

Ideen med mælkekartoner er noteret. Vi samler toiletruller til ærteblomster og tallerkensmækker. Sådan har havefolket så mange sjove forespørgelser til familie og venner ;-)

Bedste søndagshilsner
Birgitte

lone.g sagde ...

Kære Henrik
Dejligt at møde en anden Dahlia-fan;-) mine er dog stadigvæk gemt væk i spagnum i mit udhus, men måske skal de snart frem og kikke lidt til lyset...
Hilsen Lone.g