onsdag den 9. marts 2011

Træer fra frø Acer Palmatum update I

Japansk ahorn

Idag har jeg været i køleskabet og hente min stratificerede Acer Palmatum frø.
De af jer som har fulgt min blog længe vil kunne huske jeg i november2010 fik disse vingeformede frø af en kollega.
Dengang gjorde jeg dem klar til turen i køleskabet, og nu har de fået lidt over 100 dage på køl som skal simulere en gennemlevet vinter.
Nu skal de sås.


De lægges i ca. 4 mm. dybde i en god så og priklemuld, herefter pakkes potten ind i en klar pose.
De stilles lyst på gulvvarmen ca. 22 grader, nu må jeg blot vente og se, senere på sæsonen kommer de i drivhuset. Spiretiden kan være fra1-3 måneder hvis det lykkes.

Basilikum har jeg også lige sået, i år bliver det kun til 3 slags, den klassiske med de brede blade, den lille buskede og en lime variant ganske smagfuld i grønne salater.
Vi er også med på artiskok feberen, og nu håber jeg vores gamle pakke med artiskok Green Globe vil spire. Vi venter faktisk på frø fra England vi havde bestilt i starten af februar, men de er ikke kommet frem endnu hmm...Pakken plejer jo at komme i løbet af et par dage.
Har ringet og talt med T&M de siger vi skal vente til sidst på ugen ....Ja ja pakken er jo stjålet af posten. Så vi skal ringe igen og så vil de sende en ny pakke.


.

9 kommentarer:

Lisbeth (countryliv) sagde ...

Spændende om dine frø spirer:) Det er jo i forvejen et langsomt voksende træ så dette er vidst et tålmodighedsprojekt, men det er jo noget helt specielt når man selv har fremavlet sine planter!
Ærgeligt med de artiskokfrø!

Unknown sagde ...

Åh, så spännande sorter du visar. Det där med stratifiering tycker jag verkar jättesvårt!
Kram!

Henrik sagde ...

Straticifering er egentlig bare vores efterligning af naturen, når vi sår stauder i efteråret og sætter dem i drivhuset eller mistbænken. Her spirer de så engang til april/maj.
Lisbeth, du har helt ret det er et tålmodighedsprojekt. Jeg er vist startet på det rigtige tidspunkt....Tror ikke det bliver noget jeg vil gøre i min pensionist tilværelse om 40 år.
Henrik

Nette sagde ...

Kære Henrik

Hvis man giver sig i kast med at lave langsomt voksende træer fra FRØ, kan man vist roligt sige, at man er alvorligt angrebet af havebacillen. For den da også! :-) Held og lykke med det projekt. Så er basilikum i et bortfløjet drivhus da en anelse nemmere. Tror jeg.

Henrik sagde ...

Jeg har et meget langsigtet arbejde til daglig så måske jeg blot har overført det til haven ligeså.
Drivhuset altså det sammenklistrede vha. gaffatape overlevede stormen i aftes, havde sat flere barduner med kraftige træpløkker i jorden, det ligner snarere et telt.
Henrik

Katja sagde ...

Jeg er igang med samme projekt. Mine har været ude af køleskabet i 3 uger nu, og er stadig ikke spiret. Hvordan går det med dine, og kan vi få et billede at se, hvis de er spiret? Det er jo lidt interessant at se, hvordan planten ser ud.

Henrik sagde ...

Hej Katja.
Af mit lille projekt med Acer palmatum kom der kun et lille træ se dette link
http://french-gardening.blogspot.com/search/label/Planter%20fra%20fr%C3%B8
Men det var det hele værd, jeg satte potten i drivhuset da det blev 1 april, og der endnu ikke var nogle spirer, men en dag i midten af april tror jeg nok var der lige pludselig liv. Desværre blæste mit drivhus omkuld igen i november 2011 og potten med det fine lille træ som jeg havde passet hele sæsonen og omplantet i efteråret forsvandt :-( Men jeg prøver igen i år.
Lad mig endelig høre hvordan det går for dig.

Unknown sagde ...

Vores løn selsår bare i vores krukker i haven.

Unknown sagde ...

Vores løn selsår bare i vores krukker i haven.