mandag den 21. februar 2011

Et Torneroseslot

Domaine de la Provenquière.
Ved Capestang 34310

Slottet set fra have siden med den statelige trappe flankeret af Anduze vaser.
Slottets historie går tilbage til det 15 århundrede og blev navngivet af Jehan Provenquier.
Den seneste ombygning af slottet til dets nuværende udseende stod Napoleon den III´s rådgiver Paul Teissonnière for han købte domainet i 1860.Porten ved indgangen til haven fra gårdspladsen
Achille Robert købte slottet i 1954. Idag ejes og drives slottet af søskendeparret Brigitte og Claude Robert børnebørn til Achille.

En større og nænsom renovering af hovedbygningen var påbegyndt da vi besøgte slottet i 2008, men rummene stod som bedstemoren havde levet i dem indtil sin død.

Havestuen
Spisestuen med indbyggede skabe i væggen til service.
Entreen med et originalt udvalg af hatte.
Smedejernsgelænder og brændeovenen til kul eller koks. 

Haven er meget forfalden men der er rester af et buksbom parterre, gamle cedretræer og cypresser, ligeledes er det runde spejlbassin intakt dog uden vand. Familien har planer om en genopbygning af haven, men det tager tid og generøs ekspertise at gennemføre et sådant haveprojekt. 


Provenquière er et vinslot som bestemt er den lille omvej værd, når man alligevel er på de kanter.
Vinene er meget overkommelige og de fleste er "blot" Vin de Pays da man bruger druer som ikke er omfattet af AOC. Vi har ikke været der siden 2008 men vi har en enkelt flaske Le Généreux tilbage så den vil vi drikke en af dagene, og mon ikke vi må aflægge slottet et besøg i fremtiden og se hvordan det skrider frem med restaureringen.
Se adressen under Links.

4 kommentarer:

Gro sagde ...

HEj HEnrik,
det er et smuk gammelt slot :-) jeg kommer til at kigge lidt nærmere på dine links til Frankrig, jeg skal derned i forsommeren :-) Glæder mig!
mange hilsner Gro

Henrik sagde ...

Det lyder som en rigtig spændende tur. Frankrig er skønt i den forstand at hver egn er meget forskellig både klimatisk, kulturelt og gastronomisk. Min berøringsflade er primært Sydfrankrig, men kan bestemt anbefale resten også :-)
Henrik

Gro sagde ...

Hej Henrik
Jeg har nu også mest været i sydFrankrig. Denne gang skal vi til området omkring Montpellier, og der har jeg ikke været før. :-)
Gro

Henrik sagde ...

Hej Gro.

Montpellier er vores stamområde så jeg kan muligvis være behjælpelig med places to go.
Montpellier er den hurtigst voksende storby i Frankrig, med en helt utrolig dynamik pga. politiske, historiske, og uddannelsesmæssige ambitioner.
Europas ældste botaniske have Jardin des Plantes ligger lige i centrum. Flere smukke gamle slotte og haver de såkaldte Folies ligger spredt i bakkerne. Jeg kunne blive ved.

Henrik