søndag den 27. marts 2011

Sommertid

Anduze vaser.

Nu bliver det for alvor forår, jeg har sat mine franske Anduze vaser udenfor efter deres lange vinterhi i drivhuset. Det vil sige det er palmerne og hortensiaerne der får lov og komme på friland, mine Nerium må lige vente 2 måneder endnu.


Palmen er en Trachycarpus Fortunei ( Kinesisk hørpalme tåler ca. -18 ) of den anden er Chamaerops Humilis ( Europæisk palme tåler ca -12 ).
Hortensia Endless summer Blue og Red står i de to blå vaser, og den grønne er en hvid hortensia med sorte stammer.


Jeg beholder altid nerium i drivhuset indtil slutningen af maj, da jeg ellers har oplevet at de ikke rigtig får varme nok til at udvikle blomster før hen i slutningen af august. De er ikke glade for vand fra oven, det ødelægger blomsterne, så de står gerne under et udhæng ved husmuren. Skal nok skrive lidt om vaserne på et senere tidspunkt.

4 kommentarer:

bloggernefa sagde ...

Hej Henrik
Sikke nogle utroligt flotte jardinieres du har. Hvor i alverden har du fundet dem. Er de importeret? Jeg er slet ikke misundelig ;)

Bedste hilsener fra
Eva

Henrik sagde ...

Hej Eva.

Ja vaserne er importeret..... af mig selv. En af gangen over de sidste 7 år, har ikke set nogen andre udbyde dem i Danmark, måske jeg skulle udbrede denne import til andre end mig selv.
De er nu forholdsvis kostbare, tror hver potte ville løbe op i nærheden af 1000 kr stykket ved videresalg hvis jeg skulle have dækket blot omkostningen ved køb og tranport uden overskud.
Men måske i fremtiden, overvejer at tale nærmere med producenten.

Henrik

Katarinas trädgård sagde ...

Jag håller med; vilka vackra och ovanliga krukor!
Och visst behöver man ständigt mer utrymme i trädgården, men mina 145 kvm är alltid något att börja med. Jag tror jag kan få plats med en hel del växter och sticklingar där.
Hälsningar
Katarina

Floras univers sagde ...

Hvor er de bare smukke!! :)